Technisch én creatief: Marleen is Creative Designer bij JASA

Wat begon als een afstudeerstage bij JASA, liep uit op een vast contract. Als Creative Designer heeft Marleen (31) een divers takenpakket; barstensvol creativiteit, met een technisch tintje. Zoek je een nieuwe configurator, of een originele verpakking voor een specifieke brand? Daarvoor moet je bij Marleen zijn. Ook buiten de werkplaats laat Marleen haar creativiteit los.

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik heb twee kinderen, Abel (3,5) en Jonas (1,5), die een hoop tijd vullen, haha! Maar ik hou genoeg tijd over om met vriendinnen af te spreken en lekker de deur uit te gaan om te wandelen of fietsen. Daarnaast hou ik mezelf bezig met leuke projectjes. De ene keer heb ik een bak-fase waarbij de oven overuren draait, en op dit moment maak ik een trui voor Abel.”

Hoe ben je bij JASA terecht gekomen?

“Ik volgde de opleiding Industrieel Productontwerpen en kwam in 2013 bij JASA terecht voor mijn afstudeerstage. Met succes, want het display dat op de huidige machines zit, dat was mijn afstudeeropdracht! Ik moest de behuizing ontwerpen, en hoewel het niet de opdracht was heb ik uiteindelijk ook het grafische ontwerp gedaan. Binnenkort ga ik aan de slag met een nieuwe indeling van de software, wat dus eigenlijk het vervolgproject is op het allereerste project dat ik bij JASA heb gedaan. Een mooie kans om het grafische ontwerp te vernieuwen!”

Na je stage wilde je niet meer weg?

“Het beviel me inderdaad bijzonder goed bij JASA. En ik had mazzel, want op grafisch gebied was het project nog niet helemaal afgerond. Hendrik vroeg of ik nog even wilde blijven om dat af te maken. Maar mijn uren bleven zich opvullen waardoor ik  een vast contract kreeg, super fijn! Mijn functie bestond toen nog niet, want ik hoor niet volledig bij software maar ook niet bij het hardcore tekenen van de machine. Door die diversiteit in mijn werk ziet mijn baan er elk half jaar anders uit, maar het grafische stukje komt wel altijd terug.” 

Waar hou je je momenteel mee bezig?

“Een project waar ik al een tijd mee bezig ben is het ontwikkelen van de configurator. Die configurator gaat de verkopers helpen om machines voor klanten samen te stellen. De verkoper kan de wensen van de klant invoeren en ziet meteen welke andere mogelijkheden daar wel en niet bij mogelijk zijn. Daarvoor moet ik dus in de machinekennis duiken. We zijn nu bezig om de Sleever in de configurator te zetten. Ik kijk welke grootte schaal en sleeve samengaan, en welke opties dan mogelijk zijn. Sommige opties zijn bijvoorbeeld alleen mogelijk met een kleinere schaal. Dat soort dingen leg ik vast.” 

Marleen 1

Bij JASA ben je ook creatief bezig? 

“Klopt, ik ontwerp samples voor potentiële klanten. Verkopers komen naar mij toe als een klant meer feeling wil krijgen bij de verpakking. Zowel voor de Sleever als voor de Bag-2-Paper™ machine ontwerp ik de verpakkingen. Die teken ik in Inventor, ontwerp ik in Illustrator, en print het vervolgens uit op verpakkingskarton. Het resultaat is een realistische sample. Vaak ontwerp ik de verpakking in de kleuren en huisstijl van de klant, en houd ik rekening met datgene dat de klant wil verpakken.” 

Marleen 3

Is dit een nieuwe ontwikkeling?

“Ja, de aanleiding om hiermee te beginnen was het begin van het Bag-2-Paper™ traject, zo’n anderhalf jaar geleden. In het begin maakte ik samples met een kleine snijplotter en toen bleek dat klanten erg blij waren met de samples hebben we een professionele snijplotter aangeschaft. Tegenwoordig ontwerp ik ook veel sleeves. Dat de klanten er blij mee zijn blijkt wel uit het aantal aanvragen dat ik krijg vanuit verkoop, en ik word zelf ook nog heel blij van mijn werk; ik kan helemaal los met creativiteit!”

Kwestie van kiezen:

Zomervakantie of wintersport?
“Zomervakantie, ik ben nooit op wintersport geweest! In de zomer gaan we altijd lekker de hort op in Nederland, ik vind kamperen heerlijk.” 

Binnen of buiten?
Buiten, ik doe graag leuke activiteiten in de buitenlucht.”

Boek of film?
“Oe, lastig! Omdat ik meer tijd heb voor een film kies ik die, maar ik vind allebei leuk.” 

Zoet of hartig?
“Zoet.” 

Jazz of blues?
“Geen van beide. Doe mij maar lekker een Lazy Sunday lijst van Spotify in de ochtend.” 

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer