Stagiari JASA

Stagiairs bij JASA, hoe ervaren zij werken bij JASA?

Dubbelinterview met twee stagiairs 

Jimmy Keeman (17) en Robin Krul (16) combineren werken met leren. Ze doen werkervaring op bij JASA en wij vroegen ze naar hun ervaringen.

Kenden jullie elkaar al toen jullie bij JASA gingen werken?

Robin: “Nee, we hebben elkaar hier leren kennen. We volgen allebei de opleiding Mechatronica, ik op niveau 3 en Jimmy op niveau 4.”


Jimmy: “Wat wel toevallig is, we kwamen erachter dat we op dezelfde school zitten, maar niet in dezelfde klas.”

Hoe lang lopen jullie stage bij JASA?

Jimmy: “We zijn een half jaar geleden begonnen, en lopen stage gedurende de hele opleiding. In totaal duurt de opleiding drie jaar en al die jaren zullen we hier stage lopen.”

Robin: “We combineren leren en werken; we gaan een dag per week naar school en werken vier dagen bij JASA. Eens in de zoveel tijd gaan we een hele week naar school bij de techniekopleiding, om extra theorie te leren. Dat kunnen we vervolgens op de werkvloer bij JASA weer in praktijk brengen.”

Hoe zijn jullie bij JASA terechtgekomen?

Robin: “Je moet zelf een bedrijf zoeken en ik kwam toevallig uit bij JASA. Het leek me een leuk bedrijf om te werken, vanwege de gezellige sfeer die er hangt en omdat het werken aan grote verpakkingsmachines me aanspreekt.”

Jimmy: “Dat was ook mijn eerste indruk en de reden waarom ik gesolliciteerd heb. Het sollicitatiegesprek ging goed en ik kreeg te horen dat de samenwerking door kon gaan. daar was ik ontzettend blij mee!”

Vonden jullie het lastig om ineens in een nieuw bedrijf aan de slag te gaan?

Robin: “Daar had ik geen moeite mee, wat kwam doordat we aan het begin van het vorige jaar een meeloopdag hadden. Tijdens die dag leer je het bedrijf al een beetje kennen, waardoor de stap om er te werken kleiner is.”

Jimmy: “Wat ook fijn was, was dat we een rondleiding kregen toen we begonnen. Er werd toen  heel veel uitgelegd. Daarna mochten we meteen aan de slag, helemaal zelfstandig. Super tof is dat!”

Wat hebben jullie tot nu toe allemaal geleerd?

Jimmy: “We begonnen met het bouwen van een module, en onderhand werken we aan grotere projecten.”

Robin: “Het is wel handig dat we eerst verschillende modules hebben opgebouwd, want zo hebben we geleerd hoe de machine in elkaar zit. Daarna is het makkelijker om de machine te bouwen, omdat je de machine beter begrijpt.”

Stagiaires

Wat vinden jullie tot nu toe het leukste bij JASA?

Jimmy: “Dat we zelfstandig mogen werken, dat voelt goed. En het eindresultaat van de machine testen, dat vind ik het allermooiste. Kijken of je het allemaal goed gedaan hebt en als het niet werkt uitzoeken wat er mis is.”

Robin: “In het begin vond ik het moeilijk om aan de elektra te werken, maar dat heb ik geleerd op de werkvloer. Het is wel extra tof als je dat dan uiteindelijk kan.”

Hoe vinden jullie het om bij JASA stage te lopen?

Jimmy: “Onwijs leuk! En erg leerzaam. Ik vind het ook fijn om allerlei verschillende dingen te doen op een dag, niet steeds hetzelfde. Die afwisseling, daar hou ik van.”

Robin: “Daarbij hebben we gezellige collega’s. Ouder en jonger, het zijn stuk voor stuk toppers om mee samen te werken en we lunchen altijd samen.”

Hoe ziet jullie toekomst eruit?

Robin: “Ik hoop na mijn opleiding verder te kunnen bij JASA, en ik zou nog wel aan de slag willen als Service Monteur. Dat je naar klanten toe gaat om machines te repareren, dan spreek je ook andere mensen. En ik wil ook graag naar het buitenland gaan, er is nog genoeg te doen dus!”

Jimmy: “Ik ben er nog niet helemaal over uit, gelukkig heb ik nog drie jaar om erover na te denken! Misschien wil ik wel de tekenkamer in, om de machines te ontwerpen. We zullen zien wat de toekomst brengt!”

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer