Salade verpakkingen

Salade verpakkingen: om gezond nóg makkelijker te maken

Van jongs af aan hielp Piet Pannekeet, Oprichter en Directeur van JASA, zijn opa in diens fabriek met het schoonmaken en snijden van groenten. ‘s Nachts stond hij in de fabriek, en al snel leerde hij zichzelf hoe hij de snijmachines kon aanpassen en veranderen. Anno 2019, zo’n 40 jaar later, zijn gesneden groenten populairder dan ooit. Een snelle salade tijdens de lunch, of wokgroenten die je meteen in de pan kunt gooien, bij iedereen staan de gesneden groenten wel eens op tafel. En dankzij de historie van Piet, weet JASA het fijne van het verpakken van deze groenten.

Wat doen we met eten?

De vraag wat we vanavond nu weer moeten koken zorgt bij velen voor een lichte paniek, in onze drukke levens hebben we niet altijd tijd om uitgebreid te kunnen koken. In de supermarkt hebben consumenten oneindig veel keuze en worden ze aan de ene kant verleid met gemak in de vorm van bijvoorbeeld een diepvriespizza, maar pushen gezondheidsoverwegingen de consumenten eerder naar verse spinazie. Gelukkig worden dingen steeds makkelijker gemaakt, zo ook een gezond dieet behouden. In dit geval in de vorm van voorgesneden groenten. Die zakjes, de pillow bags, met gesneden sla? Bij JASA hebben we hier al jarenlange ervaring mee. Met kant en klare gesneden sla staat er in no time een vitaminerijke salade op tafel. Wordt het een solo-diner met Netflix, of een familiediner? De verpakkingen zijn er in grote en kleine maten. 

Maaltijdsalades

Een luxe variant op de zakjes sla, is een maaltijdsalade in schaal. Goed gevuld met verschillende groenten, vlees, vis en fruit, en met een smaakvolle dressing. Precies wat de consument zoekt! Het leuke van deze schalen is dat er een sleeve omheen gaat, waarmee de salade snel in het oog van de consument springt. Daarbij is de sleeve geschikt om als marketingtool te gebruiken, bijvoorbeeld door er een groene claim of recept op te vermelden, of informatie te geven over jouw bedrijf. De Sleever is niet alleen geschikt voor salades, maar bijvoorbeeld ook voor het duurzaam verpakken van appelen of om dieptrek verpakkingen voor vlees heen.

All around the world

In de huidige tijdsgeest waarin we veel en snel werken, én gezond willen eten, is het niet verrassend dat de markt van gesneden groenten bijzonder groot is en zich steeds verder uitstrekt. Op dit moment hebben de gesneden groenten de markt in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië veroverd, het aandeel is enorm. De verpakte voorgesneden sla en groenten zijn  een veel gevraagde oplossing voor gehaaste consumenten, en zorgt daardoor voor een enorme groei op de markt. Die trend wordt op steeds meer plekken opgepikt en de populariteit groeit nu ook in de rest van de wereld, onder andere in Amerika.

gesneden groenten

Voordelen gesneden groenten

Over voorgesneden groenten wordt vaak beweerd dat ze minder gezond zijn dan verse groenten, wat niet het geval is. Alleen het vitamine C-gehalte daalt misschien. Daarbij heeft het verpakken van gesneden groenten juist veel voordelen, voor zowel de producent als de consument. Zo worden de groenten goed luchtdicht verpakt, waardoor je geen gele blaadjes krijgt wat consumenten belangrijk vinden. Het oogt hierdoor juist vers! Ook kan de consument kiezen voor de gewenste hoeveelheid doordat er verpakkingen in verschillende groottes zijn, wat weer helpt om voedselverspilling tegen te gaan, duurzaam dus! Daarbij verlengt het luchtdicht verpakken van gesneden groenten de houdbaarheid van het product. Ook staan de verpakte voorgesneden groenten en sla mooi en overzichtelijk in het schap van de supermarkt. En zoals zojuist genoemd kunnen producenten de verpakkingen inzetten als marketingtool, en zo meer klanten bereiken!  

Ben jij geïnteresseerd in het verpakken van gesneden groenten, of benieuwd naar de mogelijkheden met de Sleever? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al jouw vragen.

 

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer