Papieren verpakkingen AGF

Papieren verpakkingen: functioneel en goed voor het milieu

Over de hele wereld worden acties ondernomen voor een schoner milieu en een beter klimaat. Zo is de zestienjarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg dagelijks in het nieuws te zien, en is The Ocean Cleanup erin geslaagd plastic uit zee te halen. Ook JASA draagt haar steentje, of eigenlijk papiertje, bij aan een schonere wereld: in de vorm van milieuvriendelijke papieren verpakkingen.

Plastic Soup

Papier: duurzaam verpakkingsmateriaal

Vervelende berichten in het nieuws over oceanen vol microplastic en zeedieren met stukjes plastic in hun maag hebben voor een omslag gezorgd, ook in de verpakkingsindustrie. Bedrijven en consumenten zoeken naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, en papier is een prachtig duurzaam alternatief voor plastic. Want papier is een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen: het is recyclebaar, hernieuwbaar, en het heeft de afgelopen jaren altijd het hoogste recyclingpercentage gehad.

papier glas metaal en plastic afvalbakken

Papier recyclen, hoe zit dat precies?

Veel Nederlanders scheiden netjes hun papier van de rest van het afval, waardoor het grootste gedeelte papier gerecycled wordt. Een Nederlander gebruikt gemiddeld 115 kilo papier per jaar, waarvan 75 kilo in de papierbak belandt. Dat wordt vervolgens opgehaald en gereinigd, van de pulp wordt nieuw papier gemaakt wat wordt geperst, gedroogd en gesneden, en voilà! Hernieuwd papier. Gelukkig is papier niet het enige dat gerecycled wordt, eerder schreven we al een artikel over afval recyclen en in welke afvalbak verschillende materialen mogen belanden.

Papieren verpakkingen AGF

Papieren verpakkingen: de mogelijkheden

Papieren verpakkingen zijn er in allerlei soorten en maten. Van papieren zakken tot schalen, als jouw product zich leent voor een papieren verpakking kan er een geschikte vorm voor worden gevonden. Sommige producten, bijvoorbeeld vloeibare producten, zijn niet geschikt voor een papieren verpakking, maar vele andere producten zoals aardappelen juist wel. Een ander voordeel van papieren verpakkingen is dat ze niet alleen een duurzame, maar ook een luxe look & feel hebben. 

De consument kiest papieren verpakkingen

Een papieren verpakking straalt duurzaamheid uit, waar consumenten tegenwoordig sneller voor kiezen. Uit onderzoek van Unilever blijkt dat een derde van de consumenten vanuit deze overwegingen kiest van welk merk zij een product kopen. Hierdoor zijn duurzame verpakkingen tegenwoordig niet alleen meer goed voor het milieu, maar ook voor jouw bedrijf. Door te laten zien dat je milieubewust omgaat met verpakken laat je de klanten zien dat je staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Om de duurzame doelstellingen van jouw bedrijf naar de consument te communiceren kun je jouw (papieren) verpakking ook als marketingtool gebruiken. Daarom kunnen alle papierverpakkingen die op de markt zijn, zoals Paper-Vento®, Semoulin Packaging en cartoPaper, uitstekend op de verticale verpakkingsmachines van JASA verwerkt worden.

sutainable packages

De Bag-2-Paper™

Ook bij JASA streven we naar het verminderen van de plastic soep, en we kwamen met een revolutie op het gebied van duurzaam verpakken: de Bag-2-Paper™. Waar papieren verpakkingen altijd een sealbare coating aan de binnenkant hadden, wordt daar met de innovatieve Bag-2-Paper™ van afgestapt. Deze duurzame recyclebare verpakking heeft ondertussen al drie (!) awards binnen gesleept: de NL Packaging Award 2019, de Worldstar Packaging Award 2020 en de WorldStar Sustainability Award 2020. Vernieuwend aan deze verpakking is dat het niet geseald wordt, maar met een label wordt gesloten waardoor het geschikt is voor recycling. En doordat de verpakkingen niet geseald worden, is het mogelijk om met de Bag-2-Paper™ machines razendsnel te verpakken. De Bag-2-Paper™ is onder andere geschikt voor het verpakken van aardappelen, uien en wortelen.

paper packaging apples

De JASA Sleever

Een andere duurzame papieren verpakkingsoplossing van JASA: de JASA Sleever. Wat begon als de JASA Sleever 1.0 innoveerden we naar de 2.0. Tijdens het innovatieproces van de Sleever werd er gekeken welke aspecten van een machine voor de klant essentieel waren. De Sleever 2.0 is modulair ontwikkeld waardoor de omsteltijd minimaal is. Daarbij verpakt de machine razendsnel en is er alles aan gedaan om de veiligheid te optimaliseren. Door naar de wensen van onze klanten te luisteren hebben we deze een revolutionaire technologie met papieren sleeves ontwikkeld, waar vele soorten producten op gedraaid kunnen worden: van maaltijdsalades tot appels, van kersen tot avocado’s, en nog veel meer. De innovatieve JASA Sleever is de perfecte allround oplossing voor alle schalen, en te integreren in vrijwel elke verpakkingslijn. 

De voordelen van JASA’s verpakkingsoplossingen:

  • 100% papier*
  • Geen plastic
  • 100% geschikt voor recycling
  • Razendsnel verpakt
  • Energiezuinig

Ben je geïnteresseerd in onze verpakkingen, en benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al jouw vragen. Bekijk hier ook al het andere nieuws over papieren verpakkingen.

 

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer