Mileuvriendelijke verpakkingen

Milieuvriendelijke verpakkingen

De zomer maakt dat we de zonnebrandcrème tevoorschijn halen, lichte salades met verse groenten bereiden, en de hamburgers weer op de bbq grillen. Al die producten zijn goed verpakt, en gelukkig wordt er steeds meer gefocust op duurzame verpakkingen. Dat doen we bij JASA ook!

Met het streven naar duurzaam verpakken staat 2019 in het teken van papieren verpakkingen. Papier is recyclebaar waardoor het milieu minder wordt belast. Ook bij JASA focussen wij ons op duurzame verpakkingen, o.a. met onze Bag-2-Paper™, en onze Sleeves die van 100% karton en 100% recyclebaar is. 

Het plastic probleem

Hoewel al jaren gewerkt wordt aan de vermindering van plastic, bijvoorbeeld door het verbod in 2016 op gratis plastic tasjes, komt die beweging steeds meer in een stroomversnelling. En dat mag ook wel, aangezien wereldwijd maar 14% van de plastic verpakkingen wordt gerecycled. Zwerfvuil is een bekend straatbeeld, en de plastic soep blijft zo groeien dat men verwacht dat er in 2050 meer plastic dan vissen in onze oceanen te vinden is. Daar willen wij niet aan bijdragen! Gelukkig zijn er steeds meer oplossingen en alternatieven om dit probleem aan te pakken.

Plastic Soup

Minder plastic, meer duurzaamheid

Plastic reduceren door te upcyclen en single-use plastic te verbieden draagt al enorm bij aan het reduceren van plastic in onze wereld. Ook in onze verpakkingen verminderen we het gebruik van plastic, want bij JASA gaan we voor duurzaam, milieubewust, en recyclebaar. Wij vinden het belangrijk om hieraan bij te dragen, aangezien 40% van het geproduceerde plastic gebruikt wordt in verpakkingen, en minder dan een vijfde van al het plastic wereldwijd wordt gerecycled. Met onze innovatieve en recyclebare verpakkingen dragen wij ook ons steentje bij aan een duurzame wereld!

Minder plastic, meer consumers

Consumenten worden steeds milieubewuster. Nieuwssites staan vol met berichten over de bewezen negatieve impact van plastic en andere materialen op ons ecosysteem, maar ook op onze eigen gezondheid. Hiermee groeit ook het bewustzijn van de eigen invloed op het milieu, en consumenten passen daar hun koopgedrag op aan. Ze kijken naar de normen en waarden van een bedrijf: draagt het bedrijf bij aan een betere samenleving of een beter milieu? Uit onderzoek van Unilever blijkt dat een derde van de consumenten vanuit deze overwegingen kiest van welk merk zij een product kopen. Hierdoor zijn duurzame verpakkingen tegenwoordig niet alleen meer goed voor het milieu, maar ook voor jouw bedrijf. 

JASA’s milieuvriendelijke verpakkingen

JASA blijft innoveren. We luisterden naar de toenemende vraag naar duurzame verpakkingen en recyclebare oplossingen vanuit de markt, wat resulteerde in een revolutionaire technologie voor het in schaal verpakken van appels en andere fruit, groente en aardappelproducten. Een technologie die 100% geschikt is voor recycling. Ook is de JASA Sleever uitermate geschikt voor het sleeven van zowel dieptrek verpakkingen voor vlees en vergelijkbare producten als schalen gesloten met een topseal. State-of-the-art én milieuvriendelijk, en ook nog eens ontworpen aan de hand van de eisen en wensen van de gebruiker, dat is JASA’s Sleever. Het is de perfecte allround oplossing voor alle schalen, en toepasbaar in vrijwel elke verpakkingslijn. 

Mileuvriendelijke verpakkingen

Samen milieuvriendelijk

Bij JASA vinden we duurzaamheid belangrijk, en daarin zijn we gelukkig niet de enige. Steeds meer bedrijven zetten zich in om plastic in verpakkingen te reduceren. Ook thuis kun je je steentje bijdragen, door bijvoorbeeld een milieuvriendelijke draagtas in plaats van een plastic tas te gebruiken voor je boodschappen, en geen flesjes water te kopen maar aan duurzaam flesje mee te nemen. En eerder schreven we al dat ontspullen, weggooien, zuiniger zijn, minder kopen, en kleinere verpakkingen kopen om voedselverspilling tegen te gaan, helemaal van deze tijd is. In dat artikel vind je ook een overzicht hoe je je afval kunt recyclen! Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een duurzame wereld.

Bekijk hier al het andere nieuws over papieren verpakkingen

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer