Fruit verpakken

Lekker & gezond: JASA is expert in fruit verpakken

Tropische mangoblokjes in het zonnetje, een gezonde fruitsalade in de tuin, of een appeltje voor de dorst. Allemaal zo gezond als het lekker is, en helemaal passend in deze tijden van lange lichte dagen en zwoele avonden. Wat die fruitsoorten nog meer met elkaar gemeen hebben? Ze worden op JASA verpakkingsmachines verpakt.

Fruit verpakken

Gezond gemak 

We houden van gezond eten, maar het moet wel gemakkelijk blijven. Daarom liggen de schappen tegenwoordig vol met zakjes en schalen met porties fruit. Voorgesneden stukjes appel, blokjes mango, schalen met gemixt fruit, en shakers met blauwe bessen en snoeptomaatjes. De voorverpakte zakjes en schalen fruit zijn vooral in de zomer populair onder consumenten. Zo heeft de consument altijd een frisse en gezonde snack bij de hand. Om verpakkers te helpen met deze trend, levert JASA daarom complete verpakkingslijnen voor het verpakken van bewerkt en onbewerkt fruit. 

Fruit verpakkingen

Bewerkt fruit verpakken

Onderweg een appeltje eten zonder te hoeven schillen, tijdens het werk een gezonde fruit mix snacken, of ‘s ochtends een heerlijke smoothie bowl maken met blauwe bessen. De consument vraagt om gemak en de verpakkingsoplossing hiervoor valt mooi samen met de trend van minder voedselverspilling: kleine ready-to-eat verpakkingen. JASA is expert op dit gebied, en kan voor alle (bewerkte) fruitsoorten een geschikte verpakkingsoplossing bieden. Van shakers, driehoek schalen en emmers, tot doypacks in verschillende maten, JASA biedt complete verpakkingslijnen voor fruit. 

JASA’s verpakkingsmachines voor fruit

Al deze gezonde producten worden nauwkeurig gewogen en verpakt op de JASA verpakkingsmachines, zodat de consument van gezond gemak voorzien wordt. In de complete verpakkingslijn kan eenvoudig een JASA Sleever worden geïntegreerd, voor bijvoorbeeld het in schaal verpakken van kiwi’s, of een verticale JASA, wat geschikt is voor bijvoorbeeld het verpakken van gesneden appel en ander gemixt fruit in zakjes. Ook productgroepen met onbewerkt fruit zoals appels en kiwi’s kunnen mooi verpakt worden op de JASA Sleever. De Sleever is tegenwoordig nog flexibeler door JASA’s innovatie: de Flex-Cassette. Deze natuurproducten hebben diverse maten, en voor die verschillende maten en aantallen per verpakking zou steeds een specifieke cassette nodig zijn. Om een wildgroei van cassettes te voorkomen werd de Flex-Cassette ontworpen. Hierdoor kunnen de duurzame sleeves eenvoudig om de trays of schalen worden toegevoegd. De sleeves zijn enorm geschikt om het product op te laten vallen in het schap, en in te zetten als marketingtool.

Fruit verpakken om milieubelasting te voorkomen

In deze tijd van duurzaamheid is het een trend om te kijken naar de vermindering van voedselverspilling. We gooien veel te veel voedsel weg, zo’n 41 kilo per persoon per jaar. En dat heeft een flinke impact op het milieu. Bewerken, verpakken, vervoeren. Dat kost de nodige fossiele brandstoffen. Daarnaast is voedselverspilling verantwoordelijk voor 3,5% van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen. Aangezien fruit broos is, is het extra belangrijk om het goed te verpakken zodat er niets verspild wordt. Dit is dan ook vastgelegd in Brancheplan Duurzaam Verpakken. Bent u op zoek naar een verpakking? Dan kan jasa de juiste duurzame verpakking aanbieden!

kartonnen_sleeve_verpakking

Duurzaam verpakken in papier

Gezond fruit in een duurzame verpakking, zo ziet JASA het graag. Want ook JASA vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het reduceren van plastic, en heeft daarom extra focus gelegd op papierverpakkingen. Want papier is een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen: het is recyclebaar, hernieuwbaar, en het heeft de afgelopen jaren altijd het hoogste recyclingpercentage gehad. Daarom biedt JASA verschillende fruitsoorten een papierverpakking. Zo zijn sappige appels en frisse kiwi’s geschikt om in een kartonnen tray te verpakken, met een mooie sleeve eromheen, en verpakken we citrus in onze duurzame Bag-2-Paper™. 

Vraag naar verpakte AGF stijgt door corona

We leven in bijzondere tijden, en iedereen heeft op de een of andere manier te maken met de gevolgen van corona. Wat Sandra Pannekeet, President van JASA in Amerika, merkt is dat de vraag naar verpakte groente en fruit stijgt door de pandemie. Ga je in Amerika een supermarkt binnen, dan loop je bijvoorbeeld tegen grote schappen met appels aan. Je kunt je eigen appels kiezen, maar dus ook weer terugleggen. En dat past niet in deze corona-tijd. Amerika is niet het enige land waar die trend zichtbaar is. Ook in Scandinavische landen is sprake van een toegenomen vraag naar in plastic verpakt zachtfruit en overige AGF. Met jarenlange ervaring in het verpakken van fruit kan JASA daarbij helpen. Van kiwi’s tot snoeptomaatjes, wij stoppen het in een (duurzaam) jasje. 

Wilt u meer weten over onze verpakkingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen!

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer