Appel verpakkingen

JASA’s appel verpakking

Steeds meer bedrijven in de AGF-sector willen duurzaam verpakken. Zo dragen ze een steentje bij aan een duurzame wereld en wordt voldaan aan de groeiende consumentenvraag naar duurzame verpakkingen. Het viel JASA op dat trays met appels nog werden verpakt met folie, wat niet meer past in deze duurzame tijd. Daarom maakte JASA het met de JASA Sleever mogelijk om appels razendsnel, duurzaam én plasticvrij te verpakken. Vorig jaar en meteen een enorm succes: de appel verpakking van JASA. 

Fruit Logistica 2019

Tijdens de Fruit Logistica 2019 introduceerde JASA de JASA Sleever voor appel verpakkingen. De sleeves waarmee de appels worden verpakt zijn gemaakt van 100% karton* en daardoor 100% geschikt voor recycling. De papieren sleeve is een fantastisch alternatief voor folie, aangezien papier tegenwoordig ongekend populair is. Naast duurzaamheid brengen de papieren sleeves nog een groot voordeel met zich mee: snelheid. Want wat innovatief is aan de sleeves van JASA, is dat er geen lijm wordt gebruikt in het verpakkingsproces maar een labeltechniek. Hierdoor kan de JASA Sleever hoge snelheden draaien. Tijdens de Fruit Logistica was de JASA Sleever meteen een groot succes, en dat is het nog steeds. 

Appelverpakkingen

Groot succes

Deze duurzame verpakkingsoplossing voor appels was precies waar veel bedrijven naar op zoek waren. De flexibiliteit - het is mogelijk om 4, 6, en 8 appels te verpakken - maakt de verpakkingsmachine erg gewild. En de machine is ook nog eens gemakkelijk te integreren in bestaande lijnen! De JASA Sleever was in no time een enorm succes en dat succes blijft zich verspreiden. Zowel in Nederland, als daarbuiten. Van der Lem, sinds 1948 een grote speler op de markt van groente en fruit, was een van de eersten in Nederland die de innovatieve Sleever in zijn verpakkingslijn voor appels integreerde. Maar ook in het buitenland is de JASA Sleever niet meer weg te denken. Zo is de verpakkingsmachine erg gewild in Italië, een land met een grote appelmarkt. En een hoogtepunt voor JASA: het moment dat Koningin Máxima onze sleeve in handen had.

Tomaten met sleeve
Kiwis-with-sleeve

Meer en meer mogelijkheden met de JASA Sleever

De JASA Sleever was in eerste instantie op de markt gebracht voor het sleeven van bijvoorbeeld maaltijdsalades, maar JASA zag meer mogelijkheden: appels. Het enorme succes van de appelverpakking maakte dat JASA de mogelijkheden van het verpakken uitbreidde. Tegenwoordig kunnen ook andere natuurproducten, zoals kiwi’s en tomaten, op de JASA Sleever verpakt worden. 

Innovatie aan de JASA Sleever: de Flex-Cassette

De JASA Sleever werd ontworpen voor het sleeven van een tray met een kartonnen sleeve. Per tray werd een specifieke cassette geleverd. Hiermee was het omstellen van bijvoorbeeld een maaltijdsalade naar een tapasbakje in een oogwenk gebeurd. Maar voor het verpakken van natuurproducten zou voor de diverse maten en de verschillende aantallen per verpakking een specifieke cassette nodig zijn. Niet handig! Dus ontwikkelde JASA, om een wildgroei van cassettes te voorkomen, een nieuwe oplossing: de Flex-Cassette. Door deze ontwikkeling is er maar één cassette nodig voor vier, zes en acht appels in diverse maten. Dit maakt in papier verpakken snel, flexibel, en gemakkelijk!

Om haar klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, en de beste verpakkingsoplossingen te bieden, is JASA continu aan het innoveren. De JASA Sleever en Flex-Cassette zijn hier een prachtig voorbeeld van. Heeft u interesse in de JASA Sleever, of wilt u meer weten over onze verpakkingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen! Bekijk hier ook al het andere nieuws over papieren verpakkingen.

 

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer