Hybrid verpakkingsmachine met verwisselbaar sealsysteem

De verpakkingsindustrie blijft verrassen met mooie ontwikkelingen voor de toepassing van papier, daarom heeft JASA een hybrid verpakkingsmachine met een verwisselbaar sealsysteem ontwikkeld. In dit artikel vertellen we je alles over deze innovatieve verpakkingsmachine.

Waarom de Hybrid verpakkingsmachine van JASA

Consumenten hebben een voorkeur voor papieren verpakkingen, vanwege de milieuvoordelen. Met de hybrid verpakkingsmachine maakt JASA het mogelijk om ook in papier snel, flexibel en met minimale omsteltijden te verpakken.

Sommige verpakkingsmaterialen, zoals sealbaar papier, laminaten en papierlaminaten, hebben veel sealdruk nodig. De revolutionaire hybrid verpakkingsmachine is een combinatie van de intermitterende JASA350 verpakkingsmachine en de JASA Continu Machine. Door deze combinatie wordt de juiste sealdruk gewaarborgd én zit er een verwisselbaar sealsysteem in de verpakkingsmachine.

De machine heeft een servo aangedreven horizontaal sealsysteem gekregen, waarbij de sealbekken eenvoudig te verwisselen zijn. Het servo gedreven sealsysteem is sneller, geeft meer sealdruk en biedt mogelijkheden voor een voorgedefinieerde opening. Het verwisselbare sealsysteem biedt de mogelijkheid om per verpakkingsmateriaal het meest geschikte sealprofiel toe te passen.

Hogere snelheid en betere sealprestaties, helemaal top dus!

Voordelen van de Hybrid verpakkingsmachine:

  • Hoge snelheid
  • Hogere, en instelbare, sealdruk
  • Verwisselbaar sealsysteem
    • Meest optimale sealprofiel
    • eenvoudig te reinigen en onderhouden
  • Flexibiliteit

Servo aangedreven sealsysteem; sealdruk

De hybrid verpakkingsmachine bevat een Servo aangedreven sealsysteem, in plaats van een systeem op lucht, waardoor er sprake is van een hoge sealdruk. Deze sealdruk is belangrijk voor diverse verpakkingsmaterialen, en dan vooral voor papier.

De hybrid is daardoor extra geschikt om sealbaar papier te verwerken. We hebben een whitepaper geschreven over verschillende soorten papierverpakkingen, Je downloadt de whitepaper hier.

Voor het papier verpakken heeft JASA een speciaal sealsysteem ontwikkeld dat een perfecte seal garandeert, zelfs als er plooien in de verpakking mochten zitten.

Doordat het sealsysteem snel te wisselen is, kun je de machine eenvoudig reinigen en onderhouden. Daarbij zijn de onderhoudskosten lager dan bij andere machines.
Ook kan er binnen enkele minuten gewisseld worden naar een ander sealsysteem, als er bijvoorbeeld wordt overgeschakeld op een ander verpakkingsmateriaal.

Binnen vijf minuten wisselen van sealsysteem

Uniek aan het Servo sealsysteem is dat je binnen vijf minuten van het ene sealsysteem naar het andere schakelt. Veel van onze klanten hebben om deze reden een extra sealsysteem op de plank liggen.

Als je een keer je mes moet vervangen hoef je dat niet op een kokendhete machine te doen. Je wisselt direct het sealsysteem om, waardoor het verpakkingsproces niet stil komt te liggen. Als je het systeem wisselt detecteert de verpakkingsmachine zelf wat erin zit en schakelt het over naar de juiste software-instellingen.

Ook is het mogelijk om eenvoudig te wisselen van verpakkingsvolume, -type en -materiaal. Bijvoorbeeld van een pillowbag van 0,5 kg naar 5 kg, van papier naar plastic of van pillowbag naar doypack. Door de flexibiliteit van de hybrid verpakkingsmachine speel je direct in op trends en schakel je snel binnen het verpakkingsproces.

Wat er op de hybrid verpakt kan worden

De hybrid verpakkingsmachine is geschikt om alle papiersoorten, maar ook andere materialen zoals plastic, te verwerken. Alle producten, verpakkingsgrootten en -gewichten kunnen op de hybrid worden gedraaid, zoals een zak aardappelen van 5 kg, en zak diepgevroren kipnuggets van 1 kg, 250 gram tomaten of een zakje groene bladgroenten van 150 gram.

Bent u geïnteresseerd in JASA’s hybrid verpakkingsmachine of andere verpakkingsoplossingen? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer