kiwis with sleeve

Duurzame verpakkingen voor kiwi’s

De consument is zich tegenwoordig enorm bewust van plastic in oceanen en zwerfafval in de natuur, en wil graag een steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Die voorkeur voor duurzaam is ook terug te zien in de schappen in supermarkten: duurzame verpakkingen rukken snel op. De helft van de Nederlanders let op duurzaamheid bij het aankopen van producten, en in food categorieën gaat het zelfs om meer dan 60%. JASA breidt de mogelijkheden op dit gebied dan ook uit. Dit keer: kiwi’s in een duurzame verpakking die geschikt is voor recycling.

kiwis

JASA verpakt kiwi’s met papier

Consumenten hebben tegenwoordig niet alleen een voorkeur voor minder afval en duurzame verpakkingen, ze zijn ook steeds vaker bereid meer te betalen als een product in een duurzame verpakking zit. En voor welke duurzame verpakking wordt dan gekozen? Papieren verpakkingen vallen onder de grootste verpakkingstrend. Naar deze wens luistert JASA al langer; we wonnen zelfs een award voor onze papieren Bag-2-Paper™. Ook onze complete papieren verpakkingsoplossingen voor appels zijn een groot succes. En nu introduceert JASA de oplossing om ook kiwi’s zonder plastic te verpakken! Door middel van de JASA Sleever worden de kiwi’s verpakt in een kartonnen schaal met een kartonnen sleeve eromheen. De sleeve is een mooi alternatief om van de folie schalen en flowpacking af te stappen. De sleeves zijn van 100% karton*, dus in combinatie met de juiste schalen ontstaat er een sleeve verpakking die 100% geschikt is voor recycling. 

Kiwi’s & de JASA Sleever

Kies je ervoor om je super gezonde fruit in een milieuvriendelijke papieren verpakking te verpakken op een JASA Sleever? Dan krijg je er ook nog een stukje snelheid en flexibiliteit bij. De JASA Sleever verwerkt tot wel honderd verpakkingen per minuut. Ook is de Sleever gemakkelijk en snel om te stellen naar een andere verpakking of sleeve, heeft het een hygiënisch design en is zeer eenvoudig te bedienen. Heb je al een lijn staan? Geen probleem! Doordat de Sleever een compacte plug-and-play machine is, is de Sleever eenvoudig te integreren in vrijwel elke (bestaande) verpakkingslijn. Daarnaast is de Sleever energiezuinig, compact, en verdient zichzelf binnen een jaar terug door kosten te besparen met automatisering. Goed voor het milieu en voor je bedrijf!

kiwis with sleeve

De sleeve als eyecatcher

Dan heb je je kiwi’s razendsnel in die milieuvriendelijke verpakking verpakt met de JASA Sleever, maar hoe zorg je er vervolgens voor dat jouw kiwi’s extra aandacht trekken in het schap? Met de sleeve als eyecatcher! De sleeve biedt genoeg ruimte voor logo’s, of een sterke claim omtrent milieuvriendelijkheid. Zo zet je jouw verpakking in als marketingtool! Als je kiest voor verpakkingsdesign met een duurzame uitstraling, spreek je een grote groep consumenten aan. En een kartonnen verpakking staat toch ook een stuk beter om die vitamine-c bommetjes, dan plastic folie?

Zoek je een verpakkingsoplossing voor een ander soort fruit of groente? Of heb je een heel andere vraag? We horen het graag! Neem contact met ons op om te bespreken welke mogelijkheden we jou kunnen bieden. We beantwoorden graag al jouw verpakkingsvragen! 

Of kom langs op de Fruit Logistica, waar we je graag verwelkomen in hal 9, bij stand D14.

Bekijk hier al het andere nieuws over kiwi's.

 

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer