Wortelen verpakken met complete verpakkingslijnen

Van bospeen tot winterwortel: voor iedere wortel heeft JASA de juiste verpakkingsoplossing. JASA kan u helpen met het snel en effectief verpakken van wortelen. Zo weet u zeker dat u klaar bent als het wortel seizoen in september begint.

verpakken_van_wortelen

Verpakken van bospeen en winterpenen

Voordat de wortelen in de verpakkingslijn komen, worden ze eerst gewassen en geborsteld. “Daarna worden ze op maat en lengte gesorteerd en de misvormde wortelen worden er tussenuit gehaald”, legt Piet Pannekeet, oprichter van JASA, uit. Door middel van bijvoorbeeld een Newtec optische sorteermachine worden de wortelen op kwaliteit en maat gesorteerd. De mooie oranje wortelen zijn de hoge kwaliteit wortelen en de wortelen met zwarte of rotte plekken, gescheurde, aangevreten of misvormde  worden eruit gehaald en worden als veevoer gebruikt.

Vervolgens worden de goede wortelen meteen verpakt, of ze worden tijdelijk in een gekoelde opslag bewaard voor ze verpakt worden. “De wortelen worden dan opgeslagen in een buffer systeem, waarna ze in verschillende verpakkingen verpakt kunnen worden”, legt Piet uit. “Meestal zijn dat verpakkingen van 500 gram tot 3 kg maar ook wel 10 of 20 kilo voor de export.”

Carrots

Verpakken met minder plastic

Traditioneel gezien worden wortelen verpakt in verschillende zakken, of in een plastic schaal met een flow pack of rekfolie. Verticaal verpakken in een verpakking met een clip of in een beugelzak behoort ook tot de mogelijkheden. “We zien in Scandinavië en Zuid-Europa steeds meer een verschuiving naar wortelen die in een plastic zak verpakt worden in plaats van in een schaal”, zegt Piet. “Daar worden wortelen alleen in een plastic zak verticaal verpakt waardoor er veel minder plastic wordt gebruikt. Daarnaast zijn de folies ook dunner en is het plastic monomateriaal,, daardoor is het makkelijker te recyclen.”

Een verpakkingslijn voor wortelen verpakt ongeveer 20-80 verpakkingen per minuut afhankelijk van de wensen van de klant. Het wortel seizoen begint in september, als u zichzelf nu laat informeren over de mogelijkheden voor uw producten, kunt u het nieuwe wortel seizoen starten met een nieuwe en moderne verpakkingslijn. Neem contact op met ons verkoopteam, zij informeren u graag over de mogelijkheden.

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer