Verspakket Pompoensoep met kartonnen sleeve

Nieuw onderzoek: verkoop van verspakketten explosief gestegen

De verkoop van verspakketten in Nederland is explosief gestegen. Dat meldt agf.nl naar aanleiding van een onderzoek van Motivacation. Je kunt deze verse maaltijd- en soeppakketten tegenwoordig in elke supermarkt kopen en een derde van de Nederlandse huishoudens kopen deze dan ook regelmatig.

Het is in lijn met een trend die zich steeds verder uitbreidt: vers en smaakvol. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk (alles wat je nodig hebt zit in het pakket) en het is gezond omdat de pakketten uit verse groenten bestaan. Hoewel dit de belangrijkste succesfactoren zijn van de gestegen verkoop, is dit niet het enige wat de pakketten tot een succes maakt. Door de afgemeten producten helpen de pakketten ook aan het bestrijden van voedselverspilling. Je koopt immers nooit meer dan je nodig hebt.

Grafiek met gebruiksfrequentie verspakketten

Het is een trend waar wij bij JASA erg trots op zijn omdat we nauw zijn betrokken bij de ontwikkeling hiervan. Dankzij JASA’s innovatieve Sleever hebben we aan de wieg gestaan tijdens het vormgeven van de verpakkingsvormen en het automatiseren hiervan. Deze maakt het voor producenten van de verspakketten gemakkelijk om de schalen en verpakkingen snel van een kartonnen sleeve te voorzien.

Verspakket pompoen soep met kartonnen sleeve
Verspakket Groene curry met kartonnen JASA sleeve

De sleeve biedt heel veel bedrukkingsmogelijkheden. Zo kun je hierop de ingrediënten kwijt, maar ook recepten en foto’s van het gerecht. Dit alles maakt de verpakking aantrekkelijker voor de consument en laat hem de mogelijkheden van het pakket zien.

Met een omsteltijd van minder dan vijf minuten is de Sleever een veelzijdige machine die gemakkelijk aan te passen is aan de wensen en eisen van de verschillende verpakkingen. Zo kunt u snel en gemakkelijk de soep- en maaltijdpakketten een luxe uitstraling geven. Ook heeft de Sleever een hoge productie met 50-100 verpakkingen per minuut. Daarnaast is de ROI van de Sleever minder dan een jaar en is hij dankzij zijn compacte formaat in elke lijn in te passen. Er staan inmiddels al verschillende lijnen met in- en uitvoerstations bij diverse tevreden klanten in Nederland.

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

 

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer