Complete oplossingen voor het verpakken van tomaten

Tomaten heb je er in verschillende soorten en maten. Van cherrytomaten, snacktomaten, tot trostomaten en losse tomaten. Voor iedere tomaat is er een geschikte verpakkingsoplossing om de tomaten ongeschonden bij de consument af te leveren. Daarnaast zie je steeds meer een trend richting kleinere en snackverpakkingen voor tomaten. JASA biedt complete verpakkingsoplossingen voor verschillende soorten tomaten en verpakkingstypes.

cherry tomaten, tomaten verpakken

Opties voor cherrytomaten verpakken

Er zijn veel verschillende soorten verpakkingsoplossingen voor tomaten, JASA kan u hierbij goed adviseren. Tomaten zijn zeer kwetsbaar, dus JASA kijkt samen met de klant welke lijn het meest geschikt is om de tomaten zo goed mogelijk te verpakken en ze onbeschadigt bij de consument te krijgen. Hoewel JASA voor veel verschillende soorten tomaten een verpakkingslijn kan leveren, zijn de meeste aanvragen voornamelijk voor cherrytomaatjes. “We zien ook bij tomaten een verhoogde vraag naar kleinere verpakkingen”, legt Piet Pannekeet, oprichter van JASA, uit. “Bijvoorbeeld  in de vorm van hersluitbare zakjes of kleine bekers met snacktomaten bij tankstations.”

cup_cherry_tomatoes

“We leveren vooral veel verpakkingslijnen voor het verpakken van cherrytomaten in bekers, shakers of emmertjes vanaf 250 gram tot een kilo”, zegt Piet Pannekeet. Cherrytomaten zijn bij uitstek de tomatensoort die gemakkelijk onderweg mee te nemen zijn als snack. Omdat we bij tomaten ook de trend richting kleinere verpakkingen en minder plastic gebruik zien, vindt er een verschuiving plaats van de bekers en shakers naar kleinere zakjes met snacktomaatjes. “Dat is niet alleen minder plastic en dus duurzamer, maar het is ook makkelijker te hersluiten. Daardoor kun je het nog beter meenemen naar school of werk”, aldus Piet. “Ook hiervoor levert JASA complete verpakkingslijnen.”

JASA’s verpakkingslijnen kunnen, afhankelijk van de wensen van de klant, verschillende soorten verpakkingen verwerken. Vanaf het moment dat de tomaten gesorteerd worden tot aan de uitvoerband. Voor elk product kan er naar wens ook specifieke wegers geleverd worden. We kunnen naar wens ook meerdere soorten verpakkingen in de lijnen verwerken. “Daarnaast worden de tomaten met een hoge capaciteit en met de nodige voorzichtigheid verpakt.”

doy-style met tomaten

Tomaten verpakken zonder plastic

Traditioneel worden tomaten los verkocht, of in een plastic tray met flow pack of de bekende shakerbeker voor snacktomaten. Met de huidige discussie rondom duurzaam verpakken kan ook een duurzaam alternatief voor het verpakken van tomaten niet uitblijven. Na het introduceren voor de sleever voor appels, heeft JASA het ontwerp van de kartonnen sleeve aangepast zodat tomaten ook met deze verpakking milieuvriendelijk verpakt kunnen worden.

De tomaten worden verpakt in een kartonnen schaal en door middel van een kartonnen sleeve worden de tomaten op hun plek gehouden. Tegelijkertijd blijven ze ook goed zichtbaar in de verpakking. Deze oplossing is klantspecifiek en aan te passen aan de wensen voor uw producten. De kartonnen sleeve in combinatie met de juiste kartonnen tray creëert een duurzame verpakking voor trostomaten en cherrytomaatjes. Deze wordt daardoor 100% geschikt voor recycling.

Sleeve_for_tomatoes

Bent u benieuwd naar de verpakkingsoplossingen voor tomaten die JASA voor u heeft, neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor uw producten.

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer