van Assemblage Medewerker naar Werkvoorbereider/Inkoper

Van Assemblage Medewerker naar Werkvoorbereider en Inkoper

Interview met Dennis Bankert: zes jaar kracht en ontwikkeling

Op 22-jarige leeftijd heeft Dennis Bankert, Werkvoorbereider en Inkoper, al een enorme groei achter de rug. Zowel privé als op de werkvloer. Derde van Nederland met turnen? Check. In zes jaar tijd van Leerling Assemblage naar Werkvoorbereider gegroeid? Check. In die jaren drie diploma’s behaald? Check.

Assemblage Medewerker

Je bent een bezige bij, wat doe je allemaal in je vrije tijd?

“Ik woon in Broek op Langedijk bij mijn ouders, met mijn zusje Ruby (18) en twee katten Japie en Floortje. Zes keer per week sta ik in de sportschool, en daarnaast ga ik wel eens op pad met mijn mountainbike, klus ik aan mijn auto, of spreek ik af met vrienden.” 

Een echte actieveling dus!

“Dat sportieve heeft er altijd ingezeten: vroeger turnde ik op hoog niveau, ik ben zelfs derde van Nederland geworden bij de jeugd! Maar toen ik de overstap maakte van de jeugd naar volwassenen stond ik ineens tegenover de Yuri van Gelder-types. Toen heb ik de handdoek in de ring gegooid en mijn focus verlegd naar zware gewichten.”

Zo veel sporten, kun je dat combineren met je werk?

“Ik begin om zeven uur ‘s ochtends, waardoor ik om kwart over vier vrij ben. Dan heb ik de hele avond nog, dus tijd genoeg! En ik begon bij JASA in de werkplaats waar ik de hele dag stond te sleutelen en met hamers in de weer was, maar tegenwoordig zit ik achter een bureau te typen, dat is een groot verschil! Daarom ga ik graag ‘s avonds nog even sporten.”

Hoe kwam je bij JASA terecht?

“Tijdens mijn technische opleiding Mechatronica niveau 2, zes jaar geleden, moest ik stage lopen. Mijn school stuurde mij naar JASA om te solliciteren, en ik ben nooit meer weggegaan! Ik begon met het assembleren van de machines, wat heel goed ging. Na een jaar mocht ik de machines afnemen, wat inhoudt dat je de puntjes op de i zet en de machines klaarzet voor de klant. Hierna volgde ik Mechatronica niveau 3, en daarna de opleiding Werkvoorbereider. Daarmee kun je ook de andere kant van het bedrijf zien, en eventueel de overstap maken van werkplaats naar kantoor. En vandaag is het feest, want vanavond krijg ik mijn diploma van de opleiding Werkvoorbereider overhandigd!”

Dennis Bankert

Wat was een hoogtepunt voor jou bij JASA?

“Het bouwen van onze sleever. Daar was ik zo druk mee bezig dat ik uiteindelijk ‘chef sleever’ genoemd werd, haha. Dat was een ontzettend leuke tijd, ik mocht zelfs naar internationale beurzen met de machine. Hierna volgde een ander hoogtepunt: er werd mij een plek aangeboden als Werkvoorbereider op de Projectafdeling. Wat een kans! Daarvoor ben ik nog steeds dankbaar. Ik had hier amper ervaring in, en JASA gaf me de mogelijkheid om hierin te groeien.”

Assemblage Medewerker

Wat houden jouw werkzaamheden in?

“Ik ben Werkvoorbereider en Inkoper, wat inhoudt dat ik ervoor zorg dat de mannen in de werkplaats de juiste tekeningen hebben, dat de spullen op tijd binnen zijn, en dat de documentatie van die spullen goed in het systeem staat. Verder pak ik er een stukje Service Inkopen bij, waarvoor ik bijvoorbeeld de servicebonnen in orde maak. Super veelzijdig, het verveelt nooit, en geen dag is hetzelfde.

Wat vind je het leukst aan bij JASA werken?

“De werksfeer. De collega’s kunnen het goed met elkaar vinden, en er lopen veel verschillende mensen rond die samen een mooi team vormen. We zijn best wel hecht met elkaar. Toen een collega een paar jaar geleden vijftig werd, heb ik stiekem een Abraham pop voor hem gemaakt van hout, met een foto van hem erop, en een overal aan. Dat kon hij wel waarderen!”

Wat zijn je doelen voor de komende tijd?

“Ik heb een vast contract gekregen en blijf bij JASA. Ik wil me meer focussen op de inkoop, en via JASA ga ik een inkoopcursus volgen. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd bij JASA - van frezen tot werkvoorbereiden - en ik wil graag blijven leren. Heel fijn dat ik daarvoor alle ruimte heb bij JASA.”

Wil jij ook onderdeel uitmaken van het superleuke JASA team, en mogelijkheden krijgen om jezelf te ontwikkelen? Neem snel een kijkje tussen onze vacatures!

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer