appels verpakken

Complete lijnen voor het verpakken van appels

Wilt u op tijd zijn voordat het fruit pluk seizoen weer begint, dan is dit hét moment om na te denken over het upgraden van uw verpakkingslijnen voor appels en peren. Met het wegen en verpakken van appels en peren in zakken, maar ook met het verpakken van appels op schalen kan JASA u helpen.

Apples

Appels op maat sorteren

“Appels zijn een natuurproduct en hebben allerlei vormen en gewichten”, zegt Piet Pannekeet, oprichter van JASA. “Alleen de mooiste en meest egale vormen en maten worden verpakt voor de consumenten.” Welke maat dat is, verschilt per land en per hoeveelheid op een schaal. In België en het Verenigd Koninkrijk bevatten de schalen met zes stuks de kleinere maten van 60-70mm. In Nederland en Duitsland daarentegen vind je voornamelijk appels van 75-80 mm op een schaal met zes stuks. De kleinere appels worden los verkocht, of in speciale verpakkingen. Als laatste worden de grote apppels op schalen van vier stuks verkocht of ook los.

“Over het algemeen worden appels van dezelfde maat per vier of zes stuks op een schaal verpakt zonder naar het gewicht te kijken”, zegt Piet. “Het is echter nu ook mogelijk om een bepaald gewicht samen te stellen van twee dicht bij elkaar liggende maten. Daardoor krijgt elke schaal hetzelfde gewicht en toch zes appels. JASA heeft hiervoor een oplossing met een speciale weegmachine die de zes appels ook nog eens direct op de schaal legt.”

Apples_with_sleeve

Schaal verpakkingen voor appels

Nadat de appels op de schaal geplaatst zijn, worden ze vaak eerst nog gecorrigeerd zodat ze met de blosjes naar boven komen te liggen. “Meestal gebeurt dit nog handmatig”, vertelt Piet. “Er worden hier en daar al robots met vision ingezet om dit te doen, maar dat is nog in een pril stadium en vaak erg duur.” Daarna worden de schalen met appels met folie materiaal verpakt om de appels bij elkaar te houden en onbeschadigt te kunnen verkopen.

JASA_sleever_for_apples

Het verpakken van appels

JASA heeft een duurzame oplossing voor recycling. Met de kartonnen sleeve blijven appels zichtbaar en is er ook meer ruimte voor marketing. Daarnaast is er een handvat geïntegreerd in het ontwerp. Het belangrijkste is dat het folie niet nodig is waardoor de verpakking volledig uit recyclebaar materiaal bestaat. Een volledig recyclebare verpakking is een van de duurzaamheidtrends.

De JASA sleever is een compacte machine die gemakkelijk in bestaande lijnen te plaatsen is. Afhankelijk van de uitvoering kan de sleever 40 tot 80 verpakkingen per minuut verwerken. De sleever voor appels lanceerden we op Fruit Logistica 2019 in Berlijn en de reacties waren razend enthousiast, ook op de Amerikaanse markt waren de reacties voortreffelijk.

Wilt u ook beginnen met het duurzaam verpakken van appels? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer