Queen Maxima and Willem Alexander

Koningin Máxima krijgt eerste volledig plasticvrije appelverpakking overhandigd

Afgelopen woensdag brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een streekbezoek aan de Betuwe. Tijdens dit streekbezoek kreeg het koninklijk paar "de eerste circulaire verpakking van appels” aangeboden. Die verpakking werd op onze JASA Sleever geproduceerd!

Koningin Willem Alexander en Koningin Maxima krijgen plasticvrije appelverpakking

Duurzaamheid als thema van het streekbezoek

Tijdens het zonnige streekbezoek bezocht het koningspaar Opheusden, Tiel, Culemborg en Geldermalsen, waar ze overal de tijd namen om een praatje te maken met de Oranjefans. Een van de thema’s die aan bod kwam tijdens het bezoek was duurzaamheid, waar wij bij JASA natuurlijk ontzettend blij mee waren. Maikel van Wiggen en Hendrik van den Berg vertegenwoordigden JASA op deze mooie dag.

Hooggeëerd bezoek tussen de fruitbomen

De koning en koningin bezochten een proeftuin, waar zij tussen de rijen fruitbomen uitleg kregen over circulaire fruitteelt, en geïnteresseerd vragen stelden aan de fruittelers. Ook bracht het koningspaar een bezoek aan het sorteer- en verpakkingsstation van FruitMasters, waar onder andere werd gesproken over duurzame verpakkingen. Dat ligt helemaal in ons straatje. Met de focus op duurzaam verpakken, zijn we bij JASA actief bezig om innovatieve milieuvriendelijke verpakkingen te produceren. Onlangs wonnen we daar nog een prijs voor, namelijk de NL Packaging Award in de categorie Innovatie Techniek.

Appels verpakt met JASA sleeve

JASA’s sleeve in handen van Koningin Máxima

Tijdens het het bezoek aan het verpakkingsstation vond een bijzonder moment plaats: de koning en koningin kregen "de eerste circulaire verpakking van appels” aangeboden. De eerste volledig plasticvrije fruitverpakking, die ook nog eens 100% recyclebaar is. Geproduceerd op onze JASA Sleever! Wat een prachtig moment om onze sleeve in handen van de koningin te zien!

Koningin Máxima met JASA's sleeve voor appels

JASA’s 100% recyclebare sleeve voor appels

JASA is continu bezig met kijken hoe we producten duurzamer kunnen verpakken. Met dit doel voor ogen hebben we ons gestort op duurzame verpakkingen voor appels. Vaak worden appels per vier of zes stuks in een tray met een plastic folie verpakt, om ze bij elkaar te houden. Wij dachten: dat kan duurzamer. Zo zijn we uitgekomen op de volledig plasticvrije kartonnen sleeve verpakking. We zijn dan ook meer dan verheugd dat onze duurzame verpakking de handen van onze koningin heeft bereikt!

Bekijk hier al het andere nieuws over papieren verpakkingen.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer