Apples sleeve

JASA Packaging Solutions expert in verpakken hardfruit

Met jarenlange ervaring op het gebied van het verpakken heeft JASA duurzame verpakkingsoplossingen voor appels en peren ontwikkeld. Met deze verpakkingsoplossingen - die 100% geschikt zijn voor recycling - wordt uw hardfruit flexibel en razendsnel verpakt.

Apples sleeve

De JASA Sleever: pure innovatie

Steeds meer bedrijven in de AGF-sector willen duurzaam verpakken. Het viel JASA op dat trays met appels nog werden verpakt met folie, wat niet meer past in deze duurzame tijd. Daarom introduceerde JASA in 2018 de JASA Sleever voor appelverpakkingen. De JASA Sleever maakt het mogelijk om jouw appels, maar ook peren en ander hardfruit, snel, duurzaam én plasticvrij te verpakken. Wat innovatief is aan de sleeves van JASA is dat er geen lijm wordt gebruikt in het verpakkingsproces, maar een labeltechniek. Hierdoor is de JASA Sleever razendsnel, ze kan tot wel 100 verpakkingen per minuut verwerken! Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw hardfruit te verpakken? Neem contact op met een van onze salesmedewerkers!

Milieuvriendelijke marketing sleeve voor hardfruit

De sleeves waarmee het hardfruit worden verpakt zijn gemaakt van 100% karton* en daardoor 100% geschikt voor recycling. Door middel van een label wordt de sleeve aan de schaal bevestigd, waardoor de sleeve goed op zijn plek blijft zitten. Met de kartonnen sleeve blijven de appels en peren goed zichtbaar, maar is er ook veel ruimte voor marketing op de verpakking. De sleeve is bijzonder geschikt voor een bij jouw product passend packaging design. Er is genoeg ruimte voor logo’s, een recept, of een sterke claim omtrent milieuvriendelijkheid De sleeve is een regelrechte eyecatcher waarmee je gegarandeerd opvalt in het schap!

Appels en peren flexibel verpakken met de Flex-Cassette

JASA’s state-of-the-art Sleever is in staat om producten zoals appels en peren razendsnel in schaal te verpakken met papieren sleeves. Maar de ene appel is de andere appel niet; natuurproducten hebben niet allemaal dezelfde maat en daarom worden ze voor het verpakken op maat gesorteerd. Om verschillende maten en aantallen te verpakken zijn sleeves in meerdere maten nodig. Klanten die verschillende maten verpakken hadden daarom meerdere cassettes nodig om de juiste sleeve om de trays te schuiven. Niet handig! Dus JASA bedacht een oplossing. Om een wildgroei van cassettes te voorkomen werd er een nieuwe oplossing voor productfamilies ontwikkeld: de Flex-Cassette. Door deze ontwikkeling heb je maar één cassette nodig voor vier, zes en acht appels in diverse maten.

Groot succes

JASA’s duurzame verpakkingsoplossing was precies waar veel bedrijven naar op zoek waren. De flexibiliteit - het is mogelijk om 4, 6, en 8 appels te verpakken - maakt de verpakkingsmachine erg gewild. En dat succes blijft zich verspreiden, zowel in Nederland als daarbuiten. Van der Lem, sinds 1948 een grote speler op de markt van groente en fruit, was een van de eersten in Nederland die de innovatieve Sleever in zijn verpakkingslijn voor appels integreerde. Maar ook in het buitenland is de JASA Sleever niet meer weg te denken. Zo is de verpakkingsmachine erg gewild in Italië, een land met een grote appelmarkt. En in Zuid-Tirol verpakt Bio Südtirol biologische appels op een JASA sleever.

Pears-sleeve

Complete verpakkingsoplossing

Maar bij JASA kunt u ook terecht voor uw nieuwe complete verpakkingsoplossing. Afhankelijk van uw verpakkingsvraag bekijkt JASA of uw lijn moet worden uitgebreid met extra machines. Mogelijkheden hierin zijn bijvoorbeeld: een weegsysteem vulstations, punnet/clamshell ontnesters, dekselaar, en transportbanden. Ook de compacte JASA Sleever kan eenvoudig in bestaande lijnen worden geïntegreerd. De kartonnen sleeves kunnen in veel gevallen met de huidige schalen worden gebruikt, alleen het plastic wordt vervangen. Bij jouw complete verpakkingslijn wordt ook gekeken naar de gewenste maten en geschikte verpakkingsoplossing; bedrukt of onbedrukt folie, labels of actiestickers, met de complete verpakkingslijnen van JASA is het allemaal mogelijk. Ontwerp je complete verpakkingslijn voor appels en peren met één betrouwbare partner: JASA Packaging Solutions.

Om haar klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, en de beste verpakkingsoplossingen voor hardfruit te bieden, is JASA continu aan het innoveren. De JASA Sleever en Flex-Cassette zijn hier prachtige voorbeelden van. Wilt u meer weten over onze verpakkingsmogelijkheden voor appels en peren, of ander hardfruit? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen!

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer