JASA doet mee aan de NL Packaging Awards 2019

Op 16 mei 2019 worden voor de vierde keer de NL Packaging Awards uitgereikt,  dé vakprijs voor de verpakkingsbranche. Verpakkingsproducenten, designbureaus en merkeigenaren; de NL Packaging Awards is voor de hele branche. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het NBC gebouw in Nieuwegein en niemand minder dan Jort Kelder zal de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen.

NL Packaging Awards 2019

Wij hebben ons ingeschreven met onze nieuwe Bag-2-Paper™ verpakkingen en met de nieuwe sleeve verpakking voor appels. De inzendingen zijn op 14 februari gejureerd en de genomineerden worden op 19 maart a.s. bekend gemaakt tijdens het NL Packaging Event in Amersfoort. De jury van de NL Packaging Awards bestaat uit vijftien juryleden en zes juryvoorzitters.

Fruit Logistica, Bag-2-Paper
JASA_appel_sleeve

De categorieën van de NL Packaging Awards

De NL Packaging Awards 2019 telt twaalf categorieën, waarvan zeven design categorieën, vier innovatie categorieën en één duurzame categorie. De inzendingen van JASA zijn beide ingediend voor de innovatie categorie, Bag-2-Paper™ voor de categorie innovatie techniek (Verpakkingsmachines, technologie en software die een aantoonbare vernieuwing zijn met positieve effecten op productiviteit, kwaliteit, veiligheid, ergonomie en/of kosten). En de sleever voor appels voor de categorie innovatie verpakkingen en materiaal (Verpakkingen en verpakkingsmaterialen die aantoonbaar vernieuwend zijn en daardoor een of meerdere functies beter vervullen, al dan niet tegen lagere kosten).

NL Packaging Awards 2019
NL Packaging Awards 2019

Beoordelingscriteria innovatie categorieën

  • Beschermen; De inhoud van de verpakking moet goed beschermd worden, zodat de gebruiker zijn producten onbeschadigd ontvangt.
  • Transporteren; De verpakking moet ervoor zorgen dat het product veilig en onbeschadigd getransporteerd wordt van de producent naar de consument.
  • Communicatie; Op de verpakking moet de inhoud goed en duidelijk gecommuniceerd worden. Dit moet zo gebeuren dat de eindgebruiker voldoende informatie krijgt over het gebruik, de inhoud van de verpakking en eventueel ook hoe de verpakking op de juiste manier gebruikt moet worden.
  • Duurzaamheid; De verpakking moet bijdragen aan het verantwoord gebruik van materialen, energieverbruik en een oplossing bieden voor het verwerken van gebruikte verpakkingen.

Wij denken dat wij aan al deze criteria voldoen en de reacties op de lancering van onze innovaties op de Fruit Logistica in Berlijn waren dan ook zeer positief. Wij hopen natuurlijk dat we met deze innovaties een kans maken om genomineerd te worden en uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen. De genomineerden worden volgende maand bekend gemaakt en de winnaars in mei.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer