Bag 2 Paper

Dé high end verpakkingsoplossing: de JASA Continu Machine

Je zoekt een verpakkingsmachine en wilt de beste, de snelste, de machine met de meeste flexibiliteit en met de meeste hightech functies. Waar je dan op uitkomt? De JASA Continu Machine. In dit artikel vertellen we je wat de machine kan, en noemen we de 4 grote voordelen van de JASA Continu Machine:

  • Snelheid
  • Flexibiliteit
  • Hygiëne
  • Klein vloeroppervlakte

Wat is een JASA Continu Machine

In 2011 bracht JASA haar ongeëvenaarde high end verpakkingsmachine op de markt: de JASA Continu Machine. Deze machine heeft sealsystemen die, als een soort vliegend mes, meebewegen met het verpakkingsmateriaal. Hierdoor verpakt de machine op extreem hoge snelheid. En dat niet alleen. Uniek aan de JASA Continu Machine is dat er een verwisselbaar sealsysteem in zit. Binnen vijf minuten schakel je van het ene sealsysteem naar het andere. Veel van onze klanten hebben om deze reden een extra sealsysteem op de plank liggen. Is het mes een keer bot? Dan hoef je niet op een kokendhete machine een mes te vervangen, maar wissel je snel het sealsysteem om waardoor het verpakkingsproces niet stil komt te liggen.

Wat verpak je op een JASA Continu Machine

Wat niet? De machine is geschikt om alle producten op te verpakken. Van cherrytomaten tot aardappelen, en van kipnuggets tot bevroren sardines. De machine kan producten verpakken onder beschermende atmosfeer, om de houdbaarheid van jouw product te verlengen. 

Dat het mogelijk is om alle producten om de JASA Continu Machine te verpakken komt mede door de flexibiliteit van de machine. Over deze en andere voordelen van de machine lees je hieronder.

Paprika Mix

Voordeel 1: snelheid

Je wilt natuurlijk dat je producten razendsnel verpakt worden, en dat is precies wat de JASA Continu Machine doet! De machine verwerkt tot wel 100 verpakkingen per minuut. Dit is mogelijk doordat bij de Continu Machine het verpakkingsmateriaal continu beweegt, in tegenstelling tot machines waarbij het verpakkingsmateriaal per verpakking even stopt. Met de JASA Continu Machine automatiseer je jouw verpakkingsproces en worden jouw producten op extreem hoge snelheid verpakt. En: de machine is eenvoudig te integreren met jouw productielijn.

Voordeel 2: flexibiliteit

Om bijna alle producten zit tegenwoordig een verpakking, en omdat ieder product anders is vraagt dat om de juiste verpakkingsoplossing. Maar wat nou als je zowel een groot- als een kleinverpakking op dezelfde machine wil verpakken? Dat kan, met de JASA Continu Machine! Op deze machine kan je snel en makkelijk wisselen van verpakkingsvolume, -type en -materiaal. Wissel in no time een pillowbag van 0,5 kg om naar 1,5 kg, of papier voor plastic. En je kan met de machine niet alleen wisselen tussen verschillende verpakkingsmaterialen, maar ook tussen verschillende zakvormen. Bijvoorbeeld een pillow bag, doypack, of een verpakking met zij-invouw. Veranderen de verpakkingswensen van de supermarkten of consument? Door de flexibiliteit van de JASA Continu Machine speel je daar direct op in.

Voordeel 3: hygiëne

Een van de hoofdvragen die we onszelf stellen bij het ontwerpen van een nieuwe machine: kan je de machine optimaal reinigen? Hygiëne is een van de belangrijkste punten bij het ontwerp van een verpakkingsmachine, en daar is bij deze machine bijzonder veel aandacht aan besteed. Of je nou rauw vlees verpakt of droge aardappelen, de JASA Continu Machine is eenvoudig te reinigen, waarmee het voldoet aan hygiëne-eisen.

Voordeel 4: klein vloeroppervlakte

Met de JASA Continu Machine bespaar je waardevolle vloeroppervlakte, doordat er verticaal verpakt wordt in plaats van horizontaal. Dat scheelt vierkante meters, en dus kosten! Heb je een laag dak of een andere reden waardoor je je afvraagt of de hoge machine in jouw ruimte past? Bij JASA hebben we veel ervaring met verschillende ruimtes en fabrieken, waardoor we altijd een oplossing vinden om de JASA Continu Machine bij jou te kunnen installeren.

Bag-2-Paper

Award winnende Bag-2-Paper™

De JASA Continu Machine was zo’n groot succes dat JASA de machine bleef doorontwikkelen. Deze doorontwikkeling van de JASA Continu Machine resulteerde in een nieuwe machine. In 2019 kwam JASA met deze ware innovatie: de Bag-2-Paper™. De Bag-2-Paper™ wordt gemaakt op JASA’s verticale verpakkingsmachines zonder dat er geseald hoeft te worden, en heeft dus geen plastic coating aan de binnenzijde van de verpakking. Deze duurzame recyclebare verpakking heeft ondertussen al drie (!) awards binnen gesleept: de NL Packaging Award 2019, de Worldstar Packaging Award 2020 en de WorldStar Sustainability Award 2020.  Ook de Bag-2-Paper™ machine is een continu machine en op deze machine kan je snel wisselen tussen Bag-2-Paper™ en ander verpakkingsmateriaal zoals plastic. 

Bent u geïnteresseerd in onze JASA Continu Machine? Benieuwd naar de verpakkingsmogelijkheden voor uw product? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer