Doy Pack

De Doypack: 5 weetjes over deze verpakking

1. De Doypack en haar vader, Louis Doyen

De Doypack is vernoemd naar haar uitvinder: de Franse Louis Doyen. In 1962 was meneer Doyen directeur van een verpakkingsfabriek in het Franse St Germain au Mont D’or. Louis Doyen ging op zoek naar een manier om vruchtensappen en olijven veilig en houdbaar te verpakken. Het belangrijkste uitgangspunt van zijn zoektocht was dat de verpakkingen rechtop moesten blijven staan tijdens het vervoer, lichter zijn dan een fles of pot, en ze moesten hersluitbaar zijn. En voilà, de Doypack was geboren. Een revolutie in de verpakkingsindustrie!

doypack met vruchtensap

2. De Doypack als lichter alternatief voor het zwaardere glas, polyethyleentereftalaat (petfles), of conservenblik 

De Doypack is een stuk lichter dan een glazen fles, een conservenblik, of een polyethyleentereftalaat (pet) fles. Dit geldt zowel voor het originele ontwerp, als voor andere doy-verpakkingen die je tegenwoordig ziet. Nadat het originele ontwerp een tijd op de markt was werden de doypacks ontworpen voor verticale machines, en dit zijn de verpakkingen die wij draaien op de JASA. Ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van het origineel. Zo zijn verticale machines vriendelijk in gebruik, doordat je het verpakkingstype en product makkelijk kan omstellen. Ook heeft de machine een hoge productiecapaciteit, doordat de folie op de rol wordt gebruikt. 

Doy Pack potatoes

3. De opening van JASA’s Doypack 

De opening van de Doypack van JASA zit aan de zijkant - dit noemen we easy-opening - en het maakt de Doypack gebruiksvriendelijk. Verder sealen wij onze verpakking. 

Op onze verpakking vind je geen dop, een mooi voordeel hiervan is dat we minder plastic gebruiken. Helaas belanden veel doppen in oceanen en zeeën, maar daar dragen wij dus niet aan bij! Ook is sealen een techniek om producten luchtdicht te verpakken, waardoor de houdbaarheid van het product toeneemt. Hierdoor is onze Doy perfect om uw AGF producten in te verpakken. 

Plastic doppen vervuiling Noordzee

4. Onze Doypack en duurzaamheid  

Met haar gereduceerde gewicht en de gesealde verpakking scoort onze Doypack goed op duurzaamheid. Alleen lijkt de recycling lastig. Gelukkig is dat niet helemaal waar, je kunt de Doypack bij het plastic afval gooien. Check van tevoren even waar alle afvalpunten staan. 

Het afval wordt verzameld op drie centrale punten in Nederland. Daar worden ze tot pulp verwerkt om vervolgens weer ge-upcyceld te worden en er nieuwe producten mee te maken.

Kentekenplaten, bloempotten, pallets, kleding, meubels en zelfs weer nieuwe verpakkingen. Plastic recyclen is hot! Zo lanceerde H&M een nieuwe collectie: Conscious Exclusive. Deze kleding is helemaal gemaakt van oude visnetten, oud plastic, nieuwe technieken die minder milieubelastend zijn, en in sommige gevallen is het helemaal biologsich afbreekbaar. 

Wil je meer weten over de upcycling van Plastic? Lees dan ons artikel over onze favoriete initiatieven om oud plastic te gebruiken. 

5. Doypack & JASA

Bij JASA zijn we dol op de uitvinding van Louis Doyen. Doypacks zien er niet alleen strak uit, ze zijn in onze verticale machines ook super snel te vullen. We gebruiken de Doypack vooral voor AGF producten, en dan met name voor de oer-Hollandse geschilde aardappeltjes. Fris, gezond, en makkelijk! Onze Doy verpakken we op hoge snelheid, en daarbij zijn JASA machines gemakkelijk te integreren. Ook zijn er verschillende hoeveelheden mogelijk. Dat geldt ook voor de folie wissel om uw piepers vers bij de klant te krijgen!

De Doypack. Een tijdloze uitvinding waar we je graag mee van dienst zijn. Een verpakking waar je heel veel kanten mee op kan: op technisch gebied, designwise & met heel veel andere mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer