Aardappelen verpakken

Aardappelen verpakken met complete verpakkingslijnen

Wie wel eens voor het aardappelschap in de supermarkt staat, ziet aardappels in allerlei soorten en maten verpakt. Kleine verpakkingen, grote verpakkingen, pillow tot doy-style of schaal verpakkingen, alles is mogelijk. JASA heeft voor iedere verpakkingswens de juiste oplossing.

aardappelen verpakken

Aardappelverpakking in allerlei soorten en maten

Een aantal jaar geleden werden voornamelijk de 5 en 10 kilo verpakkingen verkocht. Nu zijn de verpakkingen van 300 gram tot ca. 1,5 kilo voornamelijk erg populair. “Tegenwoordig zijn er veel meer verschillende soorten aardappels op de markt. Oude rassen aardappels zie je bijvoorbeeld ook steeds meer terugkomen”, legt Piet Pannekeet, oprichter van JASA, uit. “Daardoor wisselt de consument veel meer af en is er meer vraag naar kleinere verpakkingen.” Om goed aan deze vraag te voldoen biedt JASA op maat gemaakte totaaloplossingen voor elke verpakkingsvraag.

“Aardappels worden verkocht in verschillende soorten verpakkingen”, legt Piet Pannekeet uit. “Sommige zijn verpakt in een kunststof zak, terwijl anderen weer in een kartonnen schaaltje zitten met een plastic verpakking eromheen. Jarenlang waren dit de enige verpakkingsoplossingen voor aardappels, maar nu kunnen we voor beiden het plastic vervangen door papier: Bag-2-Paper™.”

Complete oplossingen voor aardappelen verpakken

JASA levert complete lijnen voor aardappels van sorteermachine tot uitvoerband. “Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen we volledig geautomatiseerde lijnen tot half geautomatiseerde lijnen leveren.”

Door middel van een industriële weger worden de eerder gesorteerde aardappels exact afgewogen. Daarna worden de aardappels in de juiste porties verpakt voordat de verpakkingen gesloten worden. Via een uitvoerband worden de verpakkingen naar de case packers of ompak machine gebracht waarna ze bij de consument terechtkomen.

Optische sorteermachine voor aardappels

Om de juiste aardappels bij de consument te krijgen worden ze voor het verpakkingsproces op maat en kwaliteit gesorteerd. Ook hier kan JASA bij helpen. De Newtec Celox machine sorteert niet alleen op juiste maat maar scant de aardappels ook op kwaliteit. Door middel van optische camera’s wordt de aardappel geanalyseerd en vervolgens nauwkeurig gesorteerd. Dit proces gaat razendsnel en is uiterst nauwkeurig.

aardappelen optisch sorteren

JASA denkt met u mee

Er is zoveel mogelijk, dus het is fijn als er iemand met je meedenkt. Er zijn namelijk niet alleen meerdere manieren om aardappels te verpakken, maar ook verschillende manieren om aardappels langer goed te houden in de verpakking. Op die manier blijven de aardappels niet alleen langer verkoopbaar, maar ook langer houdbaar. Daardoor is er minder kans op voedselverspilling. “Afhankelijk of het gaat om het verpakken van bewerkte of onbewerkte aardappelen denkt JASA ook met u mee over de soort verpakking en hoe u de aardappelen zolang mogelijk vershoudt in de verpakking. We kijken dus echt samen met u naar de wensen en mogelijkheden voordat we de lijn samenstellen.”

Multifunctionele lijnen voor aardappels

Multifunctionaliteit is voor JASA en haar klanten een belangrijk onderdeel van de lijnen. “We willen de machine zo flexibel mogelijk maken zodat de machines voor meerdere oplossingen en verpakkingen gebruikt kunnen worden. We zorgen daarom dat onze machines supersnel om te stellen zijn. Daarnaast kunnen we ook een vertakking in de lijn aanbrengen. Dat maakt het mogelijk om zowel zakjes als schaaltjes te vullen, waardoor de verpakkingscapaciteit per minuut verhoogd wordt. Afhankelijk van de gekozen opties, verwerken onze lijnen 25-100 verpakkingen per minuut.”

Duurzaam aardappels verpakken

Tijdens het kiezen van de juiste totaaloplossing, zijn er een aantal factoren die meespelen. Ten eerste is het belangrijk dat er een goede werkomgeving gecreëerd wordt. Welke machines passen daarbij en hoe kan de complete lijn geoptimaliseerd worden? Daarnaast wordt er gekeken welke verpakking de klant wil en is het natuurlijk van belang dat de aardappels houdbaar en netjes verpakt worden. Ook de flexibiliteit van de machines heeft invloed op de machine keuze. En daarnaast speelt het duurzaam verpakken van producten tegenwoordig ook een grote rol in de keuze van de juiste verpakkingsoplossing.

Met de focus op minder plastic verpakkingen, duurzamere oplossingen en minder milieuvervuiling ligt er een nieuwe druk op de verpakkingsindustrie. Daarom ontwikkelde JASA Bag-2-Paper™. De nieuwe revolutionaire papieren verpakkingsoplossingen voor onder andere onbewerkte aardappels. Door middel van de verticale verpakkingsmachine worden de aardappels verpakt in 100%* papieren verpakkingen. Deze kunnen na gebruik gewoon met de oud papier recyclestroom mee.

aardappels verpakken

Duurzame schaal verpakkingen voor aardappels

Verpakt u aardappels in een kartonnen schaal met een plastic verpakking eromheen? Ook daar hebben we een recyclebare oplossing voor. Onze nieuwe kartonnen sleeve vormt een goede oplossing voor het duurzaam verpakken van aardappels. De sleeve zorgt ervoor dat de aardappels zichtbaar zijn in de verpakking zonder dat ze uit de verpakking genomen kunnen worden. Perfect voor onbewerkte (kriel) aardappels. Daardoor creëert u een oplossing die 100% geschikt is voor recycling.

duurzaam aardappelen verpakken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer