100% kartonnen* sleeve verpakkingen voor appels

Met de focus op duurzaam verpakken heeft JASA een hele duidelijke trend voor 2019 ingezet. Meer duurzame verpakkingen, beter recyclebaar en minder plastic. Dat is wat de consument wil. Daarom introduceert JASA een nieuwe manier voor het verpakken van appels: zonder plastic!

Door middel van een kartonnen sleeve worden de appels in de nieuwe verpakking op zijn plek gehouden. “De appels zijn goed te zien, zitten toch stevig in de schaal en kunnen niet uit de verpakking genomen worden”, legt Piet Pannekeet oprichter van JASA uit.  “Daarnaast past de JASA Sleever in de huidige lijnen die de verpakkingsbedrijven nu gebruiken. De kartonnen sleeves kunnen in veel gevallen met de huidige schalen gebruikt worden. We vervangen dus echt alleen het plastic. Dat houdt dus in dat de processen, zoals het vullen van de schalen en de capaciteit hetzelfde blijven.”

JASA_appel_sleeve

Milieuvriendelijke kartonnen sleeve

De maatschappelijke discussie en trends rondom duurzaam verpakken houdt JASA heel erg bezig. “We hebben regelmatig sessies waarin we naar de huidige markt kijken en bekijken hoe we de producten milieuvriendelijker kunnen verpakken. Zoals bijvoorbeeld het folie materiaal wat nu op de huidige appel schalen gebruikt wordt. Zo zijn we op de kartonnen sleeve verpakking zonder plastic gekomen.”

Met de nieuwe sleeve voor appels, kunnen de appel verpakkingen dus van 100% karton* gemaakt worden. In combinatie met de juiste schalen ontstaat er een sleeve verpakking die 100% geschikt is voor recycling. “We wilden een sleeve waarin de appels goed te zien waren”, legt Piet uit. “We vinden het belangrijk dat de consument altijd kan zien dat hij frisse appels van een goede kwaliteit koopt. Verder hebben we een handvat in het ontwerp verwerkt zodat de verpakking makkelijk draagbaar is.”

Door middel van een label wordt de sleeve aan de schaal bevestigd. Daardoor blijft de sleeve goed op zijn plek zitten. Op het label is ruimte voor de barcode en de productinformatie. “De rest van de sleeve is dan ook echt een eyecatcher”.

JASA_appel_sleeves

Vele mogelijkheden met de nieuwe sleever

De JASA Sleever voor appels verwerkt tot 80 schaal verpakkingen per minuut. Daarnaast is de sleever heel gemakkelijk om te stellen voor andere producten. Zoals bijvoorbeeld kiwi’s, tomaten, avocado's, maar ook vlees. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Neem contact op met een van onze salesmedewerkers!

*Disclaimer beschikbaar op jasa.nl

Bekijk hier al het andere nieuws over papieren verpakkingen.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer