Biosüdtirol verpakt biologische appels op een JASA sleever

In Zuid-Tirol, ook wel het huis van de biologische appel genoemd, is Biosüdtirol biologische duurzame appelteelt gevestigd. Tweehonderdvijftig appelboeren dragen zorg voor de appels, van het plukken tot het verpakken. En die biologische appels, die verdienen een duurzame verpakking. Daar kwam JASA om de hoek kijken. Werner Castiglioni, directeur van de coöperatie Biosüdtirol, vertelt hierover.

Biosudtirol 1215x450 (1)

Wat zijn uw werkzaamheden in het bedrijf? 

Mijn naam is Werner Castiglioni en ik ben de directeur van de coöperatie Biosüdtirol. Ik leid het bedrijf en ben verantwoordelijk voor de verkoop van de biologische appels die onder de paraplu van onze VOG organisatie vallen.

Wat doet Biosüdtirol?

We telen en verkopen biologische appels. Het bedrijf is volledig in eigendom van de tweehonderdvijftig ondernemende boeren die de appels in Zuid-Tirol telen, dat is een regio in het noorden van Italië. Dus we doen de opslag, het verpakken en het verkopen van uitsluitend onze eigen biologische appels. 

Hoe past JASA in dat plaatje?

We zochten een duurzame verpakking voor onze biologische appels en JASA was op het juiste moment op de juiste plek: in ons kantoor.

Wat sprak u aan in JASA?

In het begin van 2019 waren er een paar verpakkingsoplossingen op de markt die trays verpakten met karton. Van de oplossingen die ons aanspraken, had JASA de kortste levertijd van de machine. Daarbij hadden we meteen het gevoel dat het JASA team ook bereid was om de machine verder te ontwerpen. Dat gevoel was essentieel voor ons, omdat we ervan uit gingen dat er veel vernieuwingen voor de deur staan en we daarom samen wilden werken met de juiste partij om ons naar een hoger niveau te tillen.

Biosudtirol 1215x450

Wat was de aanleiding om een nieuwe verpakkingsoplossing te zoeken?

Als je biologische appels teelt, wil je ze in een duurzaam jasje stoppen. We waren van mening dat voor de appels die we verkopen onder ons merk Biosüdtirol, het tijd was om af te stappen van het plastic folie dat om de trays zat. Voor onze samenwerking met JASA gebruikten we een tray van graspapier met een plastic folie eromheen. We zijn heel blij dat we met JASA het plastic hebben kunnen vervangen door een sleeve van graspapier. De eerste JASA Sleever was een enkele lijn en die aan het eind van april 2019 draaide. Een paar maanden later wisselden we die lijn al in voor een dubbele lijn sleever. En de volgende dubbele lijn sleever hebben we al besteld!

Biosudtirol 1215x450 (3)

Wat zijn uw ervaringen met de JASA Sleever?

Een groot voordeel voor ons van de JASA sleever is dat JASA jarenlange ervaring heeft, ook in andere industrieën. Het was voor ons duidelijk dat er in het begin wat uitdagingen zouden zijn, aangezien we meerdere appelsoorten hebben die allemaal verschillende vormen en groottes hebben. Daarom wisten we dat de nodige ervaring nodig was om de machines op onze gewenste snelheid te krijgen. 

Dankzij geweldig teamwork tussen de brains van JASA en onze eigen technici hebben we dit voor elkaar gekregen. We zijn vooral blij dat de in- en uitvoer van de machine verder ontwikkeld zijn, en dat de Flex-Cassette is ontworpen. We zitten op een mooi niveau en twijfelen er niet aan dat er meer goede dingen aankomen.

Wat vindt u van de Flex-Cassette?

De Flex-Cassette was de eerste toevoeging van de machine waar we om vroegen. Het is voor ons essentieel, aangezien ons verpakkingsteam hiermee makkelijk tussen verschillende maten trays kan wisselen. Dat is wel nodig met al onze appelsoorten. En het beste hieraan: die wissel kan zonder schroevendraaiers en technici plaatsvinden, het gaat snel en gemakkelijk. 

Voldoen de JASA sleeves aan jullie verwachtingen?

De sleeves beschermen onze appels, maar de appels zijn nog wel zichtbaar voor de consument die even wil bekijken. En dat de sleeves volledig van papier zijn is geweldig, aangezien we een voorkeur hadden voor een verpakking van monomateriaal. 

En de feedback die we van consumenten op Facebook en Instagram kregen was overweldigend. De consumenten vertelden ons op beurzen en op LinkedIn dat ze de sleeves geweldig vonden. En als de consument blij is, zijn onze klanten blij, en omdat de verpakking duurzaam is, zijn wij ook blij. 

Is er nog iets dat u zou willen toevoegen?

JASA is voor ons een geweldige partner, voor nu en in de toekomst. We hebben zojuist de volgende JASA Sleever besteld en we gaan ervan uit dat we de machine samen kunnen optimaliseren. Samen kunnen we de toekomst van verpakken vormgeven!

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer