verpakkingsinnovaties

Verpakkingsinnovaties: vernieuwing, vooruitgang, en duurzaam

In deze tijd waarin 5G zijn intrede gaat doen, digitale assistenten 24/7 voor ons klaarstaan, en zelfrijdende auto’s ons op de snelweg inhalen, kunnen we in de verpakkingsindustrie niet achterblijven met innoveren. We kijken naar trends en naar de wensen op de markt, om met deze kennis verpakkingsinnovaties te realiseren.

Duurzaam

Biologisch afbreekbare verpakkingen

We houden er maar niet over op, en dat is maar goed ook: duurzaamheid. Met oceanen vol plastic, en een alsmaar groeiende CO2-uitstoot kan niemand er meer omheen:  we moeten allemaal een steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Zo ook in de verpakkingsindustrie. Verschillende duurzame innovaties sieren de verpakkingsmarkt, zo maken biologisch afbreekbare verpakkingen bijvoorbeeld een opmars.

Plasticvrije verpakkingen

Naast biologisch afbreekbare verpakkingen is er meer positief tegenlicht op de negatieve nieuwsberichten over de plasticsoep: steeds meer verpakkingen zijn plasticvrij. Karton is onze nieuwe beste vriend: het is herbruikbaar en recyclebaar, en zal niet in de vorm van microplastic op de Noordpool belanden. Hierom hebben we bij JASA onze innovatieve Sleeves: 100% karton en 100% recyclebaar!

plastic soep

Recyclebare verpakkingen

Single-use plastic wordt steeds meer in de ban gedaan, en recyclebare verpakkingen zijn de nieuwe norm. Maar die recyclebare verpakkingen moeten wel daadwerkelijk gerecycled worden! Eerder schreven we al een blog over hoe je je afval kunt recyclen, maar om de consument hierbij te helpen kun je op de verpakking aangeven hoe je de verpakking kunt recyclen.

voedselverspilling

Voedselverspilling tegengaan

Een ander gebied dat duurzamer kan, is voedselverspilling. We gooien veel te veel voedsel weg, zo’n 41 kilo per persoon per jaar. En dat heeft een flinke impact op het milieu. Bewerken, verpakken, vervoeren. Dat kost de nodige fossiele brandstoffen. Daarnaast is voedselverspilling verantwoordelijk voor 3,5% van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om dit tegen te gaan, bijvoorbeeld Too Good To Go. Ook de verpakkingsindustrie kan bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling. Door kleinere verpakkingen en verspakketten waarin de juiste hoeveelheden zitten aan te bieden, en de houdbaarheid van producten te optimaliseren, gaan we voedselverspilling tegen.

verpakkingsinnovaties

Innovatieve verpakkingsvormen

Niet alleen de materialen en grootte van verpakkingen, ook de vormen innoveren. Met creativiteit in design en vorm valt jouw product op tussen alle andere producten in het schap. Bij JASA zijn we dol op de Doypack, vanwege het strakke design. Het ontwerp van de Doypack is in de loop der jaren veranderd, en je kunt er tegenwoordig alle kanten mee op: van een eigen design tot technische mogelijkheden. Ook zijn er verschillende hoeveelheden mogelijk, wat weer aansluit bij de duurzame wensen van de consument. En dé JASA innovatie: onze Bag-2-Paper™, een ware revolutie op het gebied van duurzaam verpakken. De verpakking is 100% papier*, zonder plastic coating, en wordt gesloten zonder te sealen waardoor het 100% geschikt is voor recycling.

Fruit Logistica, Bag-2-Paper

Klein is fijn

Kleine verpakkingen doen het goed bij de consument, en als producent doe je er ook je voordeel mee. Als bedrijf vervoer je minder lucht waardoor er meer producten op dezelfde vracht mee kunnen, wat weer tot gevolg heeft dat er minder transportkilometers gemaakt worden, waarmee de CO2-uitstoot verlaagd wordt. Dat kan bij JASA bijvoorbeeld met onze award winnende  Bag-2-Paper™. Of het nou gaat om het verpakken van noten, aardappelen, of andere droge producten, het wordt razendsnel verpakt op onze innovatieve Bag-2-Paper™ verticale verpakkingsmachine.

Connect met de klant

Het design van verpakkingen is niet meer puur functioneel, maar het is ook een bijzonder efficiënte marketingtool. Met het juiste design - waarbij gelet wordt op kleur, vorm, illustraties en materiaal - bereik je jouw doelgroep en haal je de potentiële klant over tot aankoop. Met jouw innovatieve design val je op tussen de andere producten en vertel je het verhaal van jouw bedrijf. En het duurzame tintje van dat verhaal mag wel benadrukt worden, aangezien steeds meer mensen kiezen voor duurzaam! 

Bij JASA is innoveren onze middle name, en denken wij graag mee met jou over de meest geschikte innovatieve verpakking en het beste design voor jouw product. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies. 

Bekijk hier al het andere nieuws over papieren verpakkingen.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer