Tapas

Mediterraanse sferen: tapas in plastic bakjes

De consument van tegenwoordig is belezen en bereisd, en zet ‘s avonds niet meer een Hollandse pot maar exotische gerechten op tafel. Niet alleen tijdens het diner, maar ook bij de borrel willen mensen iets bijzonders serveren. En daarin wordt de consument graag ontzorgd. Door bijvoorbeeld niet een hele fuet-worst te hoeven aansnijden, waarna er weer een halve worst blijft liggen, maar een schaaltje met voorgesneden plakjes op tafel te kunnen zetten. Dat is ook meteen een stuk milieuvriendelijker! Die voorgesneden worst - en andere kleine verpakkingen - die worden verpakt op een JASA verpakkingsmachine.

Duurzaam borrelgemak

De consument is steeds meer bezig met een duurzame wereld. Zo let de helft van de Nederlanders op duurzaamheid bij het aankopen van producten, en in food categorieën gaat het zelfs om meer dan 60%. Ook voedselverspilling is een hot topic geworden, want dit is een enorme belasting voor het milieu. Daarom zijn er steeds meer verpakkingen in verschillende maten te verkrijgen, zoals een gezinsverpakking en een eenpersoonsverpakking. Maar hoe graag de consument ook bijdraagt aan een duurzame wereld, hij heeft het ook druk. Daarom maken producenten het de consument steeds makkelijker en ook voor de borrel is er nu een oplossing: tapasschaaltjes. Dit scheelt tijd in het bereiden, en voorkomt dat er iets blijft liggen en in de prullenbak belandt. Duurzaam borrelgemak!

Schappen vol tapas

De consument anno 2020 kiest voor duurzaam en gemak, en heeft daarnaast een nieuwe smaak. De oerhollandse pot heeft plaatsgemaakt voor onder andere Mediterrane lekkernijen. Kinderen krijgen olijven op het kinderdagverblijf, pubers eten hummus op brood, en ‘s avonds staat de paella op tafel. Bij de borrel worden niet de standaard borrelnoten geserveerd, maar garnaaltjes met een dip en fijngesneden fuet-worst. Oftewel: het eten in Nederland is veranderd. En dat zie je in de schappen: die liggen vol met gevulde dadels, kaasblokjes en humus. En die tapasschaaltjes, die kunnen worden verwerkt op een schalenlijn van JASA.

Verpakkingsoplossing voor tapas

Bij JASA verkopen we geen producten maar oplossingen. Oplossingen om maaltijdsalades te verpakken, of tomaatjes in emmertjes of shakers. En ook voor al die verschillende tapassoorten die je in de supermarkt ziet liggen - soms zelfs meerdere producten gecombineerd in hetzelfde bakje - biedt JASA de geschikte verpakkingsoplossing. Hoe wil je de tapas verpakt hebben? Van ronde tot ovale schaaltjes, van klein tot groot, JASA verpakt tapas naar de wensen van de klant.

Tomaten en tapas

JASA al veel ervaring met het afvullen van schalen en bekers, met bijvoorbeeld tomatenlijnen. toen ze begon met het verpakken van tapas. Bij tomaten is vaak sprake van korte verpakkingstrends, zoals shakers en emmers, waarbij de verpakkingsmachine moet worden ingesteld naar verschillende schaalmaten. Het ene moment is de trend tomaatjes in shakers, drie maanden later tomaatjes in emmertjes. En wordt er eerst in vijfhonderd gram verpakt, komen er een tijdje later verpakkingen van een kilo. Na ieder kwartaal slaat een nieuwe verpakking aan. Om mee te kunnen schakelen met die verschillende trends had JASA een transportsysteem ontwikkeld. Met dit transportsysteem kan de gebruiker automatisch verstellen, en makkelijk verwisselen van nestkop. Die flexibiliteit kwam mooi van pas bij de tapaslijnen.

To tapas or not to tapas

Flexibiliteit is een ding, maar bij tapas verpakken komt meer kijken. Gemarineerde garnalen, dadels in spek, en zongedroogde tomaatjes. Ze zijn allemaal heerlijk als borrelhapje, en hebben een andere overeenkomst: ze zijn lastig te verpakken. Het gaat vaak om producten in olie, wat aan de machine kan blijven hangen. En de bakjes vragen ook om extra aanpassingen. Zo zijn er tapasbakjes die niet een product, maar meerdere producten bevatten. Bijvoorbeeld een bakje met een vakje met garnalen en een vakje met de dip. Bij JASA krijgen we dat voor elkaar! Niet iedereen durft die uitdaging aan te gaan. Dat JASA dit wel voor elkaar krijgt komt mede door de jarenlange ervaring met het afwegen en combineren van diverse lastige producten in kleine deel-gewichten. 

Automatisering in de tapaswereld

Een bijkomend voordeel van de oplossingen die JASA biedt is dat de verpakkingslijnen volledig geautomatiseerd zijn. Helemaal bij het verpakken van tapas, waarbij verschillende producten in schaaltjes moeten, was normaal gesproken veel handwerk nodig. Tot JASA om de hoek kwam kijken. We kunnen diverse modulair beproefde oplossingen bieden. JASA kan de lijn van a tot z leveren, waardoor alle componenten goed op elkaar aansluiten en samenwerken. De onderdelen van de verpakkingslijn bouwt JASA deels zelf, en deels heeft JASA exclusieve distributierechten van bijvoorbeeld wegers. Wat de klant wil, dat gaat JASA regelen. Verschillende bakjes, verschillende ingrediënten, een voorkeur voor een specifieke weger of een geïntegreerde JASA Sleever. We zorgen ervoor dat de klant een fantastische verpakkingsoplossing krijgt, waardoor de consument in een handomdraai heerlijke tapas bij de borrel kan serveren.

Ben jij geïnteresseerd in het verpakken van tapas, of benieuwd naar andere verpakkingsoplossingen? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Waarom onze klanten voor JASA kiezen

bettine.jpg

“We waren op zoek naar een nieuwe innovatie waar we ook meteen ons plastic verbruik mee wilde verminderen, en kwamen uit bij JASA!”

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer