Techvalley

JASA bij TechnoSpitsen, hét netwerk voor de maakindustrie

Op 12 november vond bij Inholland Alkmaar het allereerste jaarevent van TechValley plaats, en JASA was erbij! TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim vijfendertig Noord-Hollandse machinebouwers - samen vormen zij het netwerk TechnoSpitsen - waaronder JASA. 

Eigenaren en medewerkers van innovatieve machinebouwbedrijven, studenten en politici ontmoetten elkaar tijdens het allereerste jaarevent van TechValley. JASA was hier natuurlijk bij aanwezig, en werd vertegenwoordigd door Eduard de Haan, Rob Wilbers, Oriana Batista en stagiair Thijs Bouwes.

Thijs Bouwes

Leren & inspireren

Het doel van het TechnoSpitsen netwerk is het slim verbinden van (nieuwe) technologieën, mensen, kennis, bedrijven en onderwijs, voor een innovatieve en toekomstbestendige maakindustrie. Op dit event kwamen dan ook zo’n zestig ondernemers, studenten en politici bijeen om van elkaar te leren, te netwerken, en anderen te inspireren. Ter inspiratie konden aanwezigen een kijkje nemen bij diverse innovatieprojecten op bijvoorbeeld het gebied van data-analyse en robotisering-technieken. Hierbij kan je denken aan data-analyse van bloedcellen om sikkelcel anemie te herkennen, en vision-technieken om een mango snel en accuraat te ontpitten. The future is here!

Techvalley

In het zonnetje

Tijdens het event werden tien bedrijven gepresenteerd, waarvan er drie extra in het zonnetje werden gezet met een interview op het podium. JASA was er trots op een van die drie te zijn! Daarnaast werden Eduard, Rob en Thijs geïnterviewd door Gerhard Knol waarbij ze spraken over het bedrijf, de ontwikkelingen in de markt en de toekomst. Zo kwam de reductie van het gebruik van plastic als verpakkingsmateriaal en het verminderen van voedselverspilling tijdens het verpakkingsproces ter sprake, en vertelde Eduard over de compleet nieuwe Verticale Vorm Vul en Sluitmachines die door JASA ontwikkeld worden.

Aan het woord

Tijdens het event bleek wel dat midden- en kleine bedrijven in Noord-Holland heel goed weten wat innoveren is. JASA heeft innovatie hoog in het vaandel staan en we voelden ons hier dan ook als een vis in het water. We werden geïnspireerd door techneuten en ondernemers die vol passie vertelden over de projecten die ze draaien. Ook Eduard heeft het woord genomen en sprak onder andere over efficiencyverbetering, en productieverhoging van het verpakkingsproces door middel van standaardisatie. Het publiek was zeer geïnteresseerd!

JASA kijkt met veel plezier terug op dit event, en we blijven er met TechnoSpitsen naar streven om samen een slimme maakindustrie te bereiken.

Bekijk hier al het andere nieuws over de AGF sector.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer