De Sleever: extra flexibiliteit met de Flex-Cassette

Papierverpakkingen hebben een duurzaam imago, en steeds meer consumenten kiezen dan ook voor in papier verpakte producten. Ook verse producten als groenten en fruit zien consumenten graag duurzaam verpakt. Zo werd er online uitgebreid aandacht besteed aan komkommers in plastic, doordat mensen dit zagen als onnodige plasticverspilling. Hoewel papier een duurzaam verpakkingsmateriaal is, is het materiaal niet zo flexibel als bijvoorbeeld folie. Daarom heeft JASA een innovatie aan de JASA Sleever, waardoor verpakken in papier óók flexibel is: de Flex-Cassette.

kartonnen_sleeve_verpakking

Appels met appels vergelijken

JASA’s state-of-the-art Sleever is in staat om producten zoals kiwi’s, tomaten en appels razendsnel in schaal te verpakken met papieren sleeves. Maar de ene appel is de andere appel niet; appels hebben niet allemaal dezelfde maat, en daarom worden ze voor het verpakken op maat gesorteerd. Om verschillende maten en aantallen te verpakken zijn sleeves in meerdere maten nodig. Klanten die verschillende maten  verpakken hadden daarom meerdere cassettes nodig om de juiste sleeve om de trays te schuiven. En dat was dan voor één maat tray, met bijvoorbeeld vier appels. Als de klant ook trays met zes of acht appels wilde verpakken, waren er nog meer cassettes nodig. Niet handig, dus JASA bedacht een oplossing.

Apples-Kanzi-with-sleeve
Kiwis-with-sleeve
Granny-Smith-with-sleeve

Nieuwe ontwikkeling 

De JASA Sleever werd ontworpen voor het sleeven van een tray met een kartonnen sleeve. Per tray werd een specifieke cassette geleverd. Hiermee was het omstellen van bijvoorbeeld een maaltijdsalade naar een tapasbakje in een oogwenk gebeurd. Op den duur was er vraag naar een sleeve om andere producten: appels en kiwi’s. Maar voor deze natuurproducten zou voor de diverse maten en de verschillende aantallen per verpakking een specifieke cassette nodig zijn. Om een wildgroei van cassettes te voorkomen werd er een nieuwe oplossing voor productfamilies ontwikkeld: de Flex-Cassette. Door deze ontwikkeling is er maar één cassette nodig voor vier, zes en acht appels in diverse maten. 

Breed inzetgebied 

Bij JASA luisteren we naar de wensen van de klant. Als antwoord op een van de klantvragen ontwikkelde JASA een nieuwe variant van de JASA Sleever: een JASA Sleever die smallere trays kan verwerken. Door dit nieuwe model samen te voegen met het eerste model, ontstond onze nieuwe standaard JASA Sleever - dit model kan trays met een bodembreedte van 55 mm tot 210 mm sleeven! Om dit maximale instelbereik en de hele korte omsteltijden te bereiken, heeft JASA een zeer geavanceerd vacuümsysteem ontwikkeld. Met dit systeem is de omsteltijd tussen de allerkleinste verpakking en de allergrootste verpakking nog steeds maar een paar minuten. 

Om haar klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, en de beste verpakkingsoplossingen te bieden, is JASA continu aan het innoveren. De Flex-Cassette is hier een prachtig voorbeeld van. Heeft u interesse in de Flex-Cassette, of wilt u meer weten over onze verpakkingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen!

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer