worldstar award logo

JASA krijgt bronzen WorldStar Sustainability Award virtueel uitgereikt!

JASA Packaging Solutions is marktleider en productleader op het gebied van papierverpakkingen. Dat komt mede door de innovatieve papierverpakking Bag-2-Paper™. Deze verpakking viel al eerder in de prijzen, en na de NL Packaging Award 2019 en de WorldStar Packaging Award 2020 heeft het trotse JASA-team nu de bronzen WorldStar Sustainability Award 2020 virtueel ontvangen!

WorldStar Packaging Award 2020

Sinds 1970 reikt de World Packaging Organization (WPO) wereldwijd awards uit. De organisatie werd in 1968 opgezet met als doel:

  1. Het bevorderen van de ontwikkeling van verpakkingstechnologie, wetenschap, toegang en engineering;
  2. Het bijdragen aan de ontwikkeling van internationale handel; 
  3. En onderwijs en training in verpakkingen stimuleren.

De organisatie is wereldwijd een grote naam in de verpakkingswereld, en de WorldStar Competition is een van de grootste events van WPO. Deze derde award die de Bag-2-Paper™ heeft binnengesleept is dus op zijn minst prestigieus te noemen!

worldstar award logo

De uitreiking

Er zijn drie winnaars van de Sustainability Award, naast JASA zijn dat:

  • Woolworths Bakery Plant Fibre Tray (Woolworths, Australia)
  • Lewis Road 100% rPET Milk Bottle (Pact, New Zealand).

De uitreiking zou plaatsvinden op 8 mei, tijdens Interpack 2020, waar de winnaars de Special Awards tijdens een ceremonie zouden ontvangen. Vanwege Covid-19 kregen de winnaars de awards uitgereikt op een unieke manier, en alsnog tijdens een mooie ceremonie: virtueel

Tijdens de uitreiking noemde de presentator van WPO de Bag-2-Paper™ een revolutie op het gebied van sustainable packaging. Ook Sandra werd uitgebreid aan het woord gelaten en maakte van die gelegenheid gebruik door de verpakking te laten zien en de unieke eigenschappen van de Bag-2-Paper™ uit te lichten. 

Mensen aan beide kanten van de wereld konden aanwezig zijn bij de ceremonie, doordat de uitreiking plaatsvond op twee tijdstippen. Een ander voordeel: doordat de ceremonie virtueel was, konden niet alleen de genodigden van de gala-avond aanwezig zijn, maar alle geïnteresseerden! Zo volgden de medewerkers van JASA in Alkmaar de uitreiking op een groot scherm.

JASA zet vol in op duurzaamheid, en we zijn er dan ook waanzinnig trots op dat we de WorldStar Sustainability Award hebben binnengesleept, een bekroning van ons duurzame werk!

De Bag-2-Paper™

Niet voor niets heeft de Bag-2-Paper™ al meerdere awards gewonnen. Want bij deze innovatieve papierverpakking is het principe van folie sealen losgelaten en wordt een labeltechniek toegepast. Dit brengt naast duurzaamheid een ander groot voordeel met zich mee: snelheid. De JASA machines verpakken razendsnel. En doordat er geen hitte gebruikt wordt om de verpakkingen te sealen, zijn de Bag-2-Paper™ machines ook nog eens heel energiezuinig. Deze duurzame verpakking is dan ook een gigantisch succes. 

JASA Back-to-Paper

Waarom JASA de innovatieve Bag-2-Paper™ heeft ontworpen? Papier is een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen: het is recyclebaar, hernieuwbaar, en het heeft de afgelopen jaren altijd het hoogste recyclingpercentage gehad. Een papieren verpakking straalt duurzaamheid uit, waar consumenten tegenwoordig sneller voor kiezen. 

Naast de Bag-2-Paper™ kan JASA alle papiermaterialen die op de markt zijn verwerken op haar verticale verpakkingsmachines en doet dit onder de noemer 'JASA Back-to-Paper'. Dit maakt JASA niet alleen marktleider en productleader op het gebied van papiersoorten, het stelt JASA ook in staat om hier onafhankelijk advies over te geven. Daarom hebben we voor u een whitepaper met informatie opgesteld, zodat u rustig alles over papiersoorten kunt lezen. Heeft u hier vragen over? Die horen wij graag!

Wilt u meer weten over de Bag-2-Paper™? Benieuwd naar de verschillende soorten papieren verpakkingsoplossingen die wij bieden? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer