JASA sleept Produce Business Innovation Award binnen

Na de vele awards die JASA in Nederland heeft binnengesleept is het nu ook zo ver in Amerika: JASA heeft de Produce Business Innovation Award ontvangen. Bij deze award wordt gekeken naar innovaties op het gebied van product, verpakking en proces in de AGF.

Produce Business Innovation Award

De Produce Business Innovation Award competitie

JASA nam deel aan de competitie met haar innovatieve sleeve-verpakking voor trostomaten. Deze verpakking wordt in Europa al veel gebruikt en is nu via de Produce Business Association - de organisator van o.a. de New York Produce Show & Conference - geïntroduceerd in Amerika. De jurering vond plaats in Boca Raton, FL en werd uitgevoerd door redacteuren en medewerkers die werkzaam zijn in de AGF-industrie. 

Normaal gesproken vindt de New York Produce Show & Conference plaats in november. In 2020 gebeurde het digitaal. Ook werd er digitaal gestemd, wat normaal gesproken tijdens de beurs gebeurt.

Inzending: duurzame tomatenverpakking

JASA’s inzending was de innovatieve en duurzame sleeve-verpakking voor tomaten.. Deze verpakkingsoplossing is geschikt voor het snel, duurzaam én plasticvrij verpakken van tomaten, maar ook van appels, peren, kiwi’s, druiven en nog veel meer. 

De verpakking wordt volledig automatisch gesloten door de sleeve om de tray heen en te schuiven. Waar papier verpakkingen normaal gesproken handmatig verwerkt worden is dat bij deze verpakkingsoplossing dus niet het geval. Dat past mooi in deze tijd van COVID-19, waarin er meer aandacht is voor zowel het in porties verpakken van producten als voor automatisering, waarbij producten niet worden aangeraakt. Daarbij zijn plasticvrije verpakkingen steeds meer in trek in Amerika. De 100% plasticvrije sleeve-verpakking lag dan ook in de smaak.

Exhibitor highlights pictures tomatoes 2

Razendsnel & flexibel

Met de kartonnen sleeve blijven de tomaten goed zichtbaar, maar is er ook veel ruimte voor marketing op de verpakking. De winnende uitvoering van de sleeve is een voorbeeld, er zijn veel verschillende vormen en maten en mogelijk. De flexibiliteit van de machine maakt het mogelijk om eenvoudig af te wisselen tussen die vormen en maten. De sustainable sleeve is gemaakt van karton en daardoor 100% geschikt voor recycling. 

De punten die bij de uitreiking genoemd werden over JASA’s sleeve-verpakking:

  • ROI van minder dan een jaar
  • 100% plasticvrij
  • 100% geschikt voor recycling
  • Flexibiliteit; veel formaten op één machine
  • Eenvoudig en snel overschakelen naar een andere maat
  • Enorm geschikt voor brand design
  • Razendsnel verpakkingsproces

Prachtig award

Sandra Somford heeft de prachtige award in ontvangst genomen. De award heeft een super mooi uitgesneden design, met bovenaan een lampje als verwijzing naar de innovatieve ideeën. Op de award staat “JASA Packaging Solutions Inc. - JASA Sleever - Sustainable Tomato Packaging” gegraveerd. JASA kan weer een mooie award aan haar prijzenkast toevoegen, haar eerste Amerikaanse award!

Bent u geïnteresseerd in onze JASA sleeves? Benieuwd naar de verpakkingsmogelijkheden voor uw product? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

jasa

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer