Het is weer feest: JASA wint bronzen WorldStar Sustainability Award!

JASA zet vol in op een duurzame wereld. Dat doet ze  onder andere met de innovatieve papierverpakking Bag-2-Paper™. Deze verpakking viel al eerder in de prijzen, en na de  NL Packaging Award 2019 en de WorldStar Packaging Award 2020 heeft hij nog een award gewonnen! Hoewel we al wisten dat het eraan zat te komen, hebben we nu de officiële uitslag te horen gekregen: JASA is de trotse winnaar van de bronzen WorldStar Sustainability Award 2020!

Bag-2-Paper

De Bag-2-Paper™

Niet voor niets heeft de Bag-2-Paper™ al meerdere awards gewonnen. Want bij deze innovatieve papierverpakking is het principe van folie sealen losgelaten en wordt een labeltechniek toegepast. Dit brengt naast duurzaamheid een ander groot voordeel met zich mee: snelheid. De JASA machines verpakken razendsnel. En doordat er geen hitte gebruikt wordt om de verpakkingen te sealen, zijn de Bag-2-Paper™ machines ook nog eens heel energiezuinig. Deze duurzame verpakking is dan ook een gigantisch succes.

JASA & papierverpakkingen

Bij de Bag-2-Paper™ houdt het niet op. Met innovatie hoog in het vaandel streeft JASA er continu naar om voorloper te zijn in haar vakgebied, en ook op het gebied van papierverpakkingen heeft JASA een unieke plek in de markt veroverd. Paper-Vento®, Semoulin Packaging, cartoPaper. Alle papierverpakkingen - met en zonder sealen - die op de markt zijn kunnen uitstekend op de verticale verpakkingsmachines van JASA verwerkt worden. JASA heeft onderhand tientallen projecten met papierverpakkingen gerealiseerd, en nog meer in order staan.

Bag-2-Paper

Waarom papierverpakkingen?

Bedrijven en consumenten zoeken naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, en papier is een prachtig duurzaam alternatief voor plastic. Want papier is een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen: het is recyclebaar, hernieuwbaar, en het heeft de afgelopen jaren altijd het hoogste recyclingpercentage gehad. Een papieren verpakking straalt duurzaamheid uit, waar consumenten tegenwoordig sneller voor kiezen. Uit onderzoek van Unilever blijkt dat een derde van de consumenten vanuit deze overwegingen kiest van welk merk zij een product kopen. Hierdoor zijn duurzame verpakkingen tegenwoordig niet alleen meer goed voor het milieu, maar ook voor jouw bedrijf. Door te laten zien dat je milieubewust omgaat met verpakken laat je de klanten zien dat je staat voor duurzaamheid en kwaliteit.

WorldStar Packaging Award 2020

De award die de Bag-2-Paper™ is toegekend is op zijn minst prestigieus te noemen. Sinds 1970 reikt de World Packaging Organization (WPO) wereldwijd awards uit. De organisatie werd in 1968 opgezet met als doel:

  • Het bevorderen van de ontwikkeling van verpakkingstechnologie, wetenschap, toegang en engineering;
  • Het bijdragen aan de ontwikkeling van internationale handel; 
  • En onderwijs en training in verpakkingen stimuleren.

De organisatie is wereldwijd een grote naam in de verpakkingswereld, en de WorldStar Competition is een van de grootste events van WPO. Deze internationale award voor verpakkingen wordt na een strenge keuring toebedeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van WPO en van International Packaging Press Organisation. De jury beoordeelt welke verpakkingen uitblinken per categorie, en het meest innovatief zijn.

Trots!

We zijn waanzinnig trots dat we nu voor de derde keer een award hebben gewonnen met onze innovatieve verpakking. Over de uitreiking zegt Pierre Pienaar:

“Tijdens Interpack 2021, op 26 februari, zal er een speciale ceremonie zijn om de Special Awards uit te reiken aan de winnaars.”

Duurzaam

JASA Paper Proof

Met de stijgende vraag naar papierverpakkingen is het aanbod onderhand ook op zijn minst ruim te noemen en is het makkelijk om te verdwalen in het oerwoud van alle mogelijke papiersoorten. JASA kan alle papiermaterialen die op de markt zijn verwerken op haar verticale verpakkingsmachines en doet dit onder de noemer 'JASA Paper Proof'. Dit maakt JASA niet alleen marktleider en productleader op het gebied van papiersoorten, het stelt JASA ook in staat om hier onafhankelijk advies over te geven. Daarom hebben we voor u een whitepaper met informatie opgesteld, zodat u rustig alles over papiersoorten kunt lezen. Heeft u hier vragen over? Die horen wij graag!

Wil je meer weten over de Bag-2-Paper™? Benieuwd naar de verschillende soorten papieren verpakkingsoplossingen die wij bieden? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op. We beantwoorden graag al jouw vragen! 

Bekijk hier al het andere nieuws over papieren verpakkingen.

 

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

Over ons

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen.

Privacy statement

Disclaimer