European Packaging Forum & Solpack 3.0

European Packaging Forum & SOLPACK 3.0

JASA reisde vorige week door Duitsland om op twee verschillende events te staan. Op de planning stonden: European Packaging Forum 2019 in Düsseldorf, en SOLPACK 3.0 in Hamburg. JASA kijkt met plezier terug op boeiende seminars en geïnteresseerd publiek.

Plastic versus papier. Het is een discussie waarvan het einde nog niet in zicht is. Voor beide materialen valt iets te zeggen, en iedereen heeft hier een eigen mening over. Zo bleek ook op het European Packaging Forum Düsseldorf, dat dit jaar voor de eerste keer plaatsvond.

Reduce Reuse Recycle

European Packaging Forum

Kennis is key. Velen bevonden zich in juni 2019 in Düsseldorf in de hoop op gouden tips en oplossingen voor het verpakkingsprobleem. Doel van dit event was dan ook het samenbrengen van de belangrijkste partners in de Europese verpakkingsbranche, om samen nieuwe ideeën en strategieën te bedenken. Hoewel er nog geen ultieme oplossing is gevonden, werden er veel ideeën, mogelijkheden, en ervaringen uitgewisseld. Ook leerde men tijdens interessante seminars over onder andere recyclingkringlopen en nieuwe verpakkingen. Wel werd duidelijk: geen verpakking is ook niet altijd een optie.

JASA op European Packaging Forum

JASA was op het forum vertegenwoordigd door Denise Baths en Ruurd Schut, die producten van JASA tentoonstelden. Tussen de seminars door liepen zij rond en maakten kennis met de internationale vertegenwoordigers die op het event waren afgekomen. De afsluitende discussie tussen deskundigen vonden Denise en Ruurd bijzonder inspirerend. Want hoewel JASA veel doet om mee te innoveren en te voldoen aan de wensen van de vragende markt, zoals met onze Bag-2-Paper™ en appel sleever, denken wij ook dat kunststof niet per se de boosdoener is. Hoe ermee wordt omgegaan vormt wel een probleem.

Bag-2_Paper

SOLPACK 3.0

Een dag later stonden Denise en Ruurd op SOLPACK 3.0. Ook hier werden interessante seminars gegeven over onder andere de Duitse verpakkingswet en duurzame strategieën. Dit keer mocht JASA niet alleen producten showen, maar ook een presentatie geven. Voor een volle zaal vertelde Ruurd over JASA, en onze innovatieve en recyclebare Bag-2-Paper™. De zaal reageerde enthousiast, en na de presentatie stonden mensen in de rij om kennis te maken met JASA.

JASA blikt niet alleen terug op twee geslaagde events, maar kijkt ook vooruit naar volgende evenementen. We verheugen ons er nu al op!

Bekijk hier al het andere nieuws over papieren verpakkingen

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact_NL

"*" indicates required fields

Naam*
Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Abonneer
Let me know if

0 Reactions
Inline feedbacks
See all reactions

About us

JASA Packaging Solutions stands for innovation, quality and flexible packaging machines. We are your specialist partner in the development of vertical packaging machines, Sleevers, and complete weighing and packaging lines.

Privacy statement

Disclaimer

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.